Hakkari'de huzurlu ramazan

Hakkari'de, ramazan ayının gelmesiyle cadde ve sokaklar adeta şenlik alanına döndü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de huzurlu ramazan

Çözüm süreciyle huzurlu bir havanın hakim olduğu kentte, ramazanın gelmesiyle büyük bir canlanma görülüyor. Sahura kadar esnafın iş yerini kapatmadığı, vatandaşların da cadde, sokak ve parkları doldurduğu Hakkari'de, huzurlu günler yaşanıyor.

Vatandaşların rahat gezmesi, esnafın ise daha iyi satış yapması için Belediye ve İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı kararla, ramazan sonuna kadar Bulvar caddesinin bir bölümü araç trafiğine kapatıldı.

İftar sonrası kentte öğretim görevlileriyle gönül rahatlığıyla dolaştıklarını belirten Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, geç kalınmış bu tablonun doğunun hiçbir ilinde olmadığını ifade etti.

Ceylan, şunları belirtti:

"Uzun yıllar doğunun birçok ilinde görev yaptım. Oralarda en fazla insanlar teravih namazından sonra bir yerde çay içerler ve evlerine giderlerdi. Hakkari'de çoluk çocuk herkes sahura kadar sokaklarda geziyor. Bu barış ortamının sunduğu bir tablo. Bunun devam etmesini diliyoruz. Hakkari halkı zaten bunu istiyor ve yürekten destekliyor."

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Briliği Başkanı Arif Koparan ise çözüm süreciyle halkın bu yıl çok huzurlu olduğunu söyledi.

Koparan, "Esnafımız da bu huzurlu ortamdan istifade etmekte. Çarşımız cıvıl cıvıl. Esnafın satışları da büyük oranda arttı. Hepimizin dileği ve beklentisi bu sürecin sekteye uğramaması ve olumsuzlukların bir daha yaşanmaması. Süreç için adımların atılması istiyoruz. Halkımız bu huzuru hak ediyor. Bu huzurun devamını diliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Yusuf Soyvural da ramazanın çok güzel geçtiği kentte, vatandaşların gece geç saatlere kadar dolaştığını aktararak, ramazan bereketinin sokaklara taştığını belirtti.

Soyvural, "Bunda barış sürecinin önemli bir payı var. Umarız hep böyle devam eder ve bundan sonra ki ramazanlar da böyle cıvıl cıvıl geçer" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber