AVM soygununu özel ekip çözecek

DENİZLİ'deki alışveriş merkezinde, iki güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip, içinde yaklaşık 100 bin lira olan torbayı çalan kar maskeli iki kişinin yakalanması için polis, 15 kişilik özel ekip oluşturdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AVM soygununu özel ekip çözecek

Kaçarken içi para dolu torbalardan ikisini düşürdükleri belirlenen soyguncuların kimliklerinin tespiti için AVM ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameraları incelemeye alındı.

Kınıklı Mahallesi'nden geçen Denizli- Antalya Karayolu kenarındaki Pekdemir Alışveriş Merkezi'nde, geçen cumartesi günü saat 23.45 sıralarında kar maskeli soygun meydana geldi. Kar maskeli 2 kişi, Denizli İl Özel İdaresi eski Başkanı Halil Pekdemir'in kardeşi olan işadamı Cemal Pekdemir'e ait AVM'ye idare bölümüne giden kapıdan girip, saklandı. AVM'nin kapanmasından sonra harakete geçin iki soyguncu, Pekdemir'in 12 marketindeki kasalardan toplanıp, AVM'deki idare binasına iki özel güvenlik görevlisi tarafından getirilen paraları gasp etti. Parayı taşıyan 2 güvenlik görevlisini demir sopayla baş ve vücutlarına vurarak etkisiz hale getiren soyguncular, 12 torba içindeki yaklaşık 100 bin TL'yi alıp, kaçtı.

PARA DOLU TORBALARDAN İKİSİNİ DÜŞÜRMÜŞLER

Silahları yanlarında olmadığı öne sürelen iki güvenlik görevlisinin müdahale edemediği iki soyguncu, para dolu torbalarla kaçtı. Başlarına aldıkları darbe nedeniyle yere yığılan iki güvenlik gönrevlisinden biri kendine geldikten sonra bağırarak, yardım istedi. Sesi duyan AVM'nin yakınındaki bir akaryakıt istasyonu çalışanları, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevredeki aramalarına rağmen iki soyguncunun izine rastlayamadı. Soyguncuların, kaçarken panikle içi para dolu torbalardan ikisini düşürdükleri belirlendi.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Polis, soygunun arından AVM'nin ve çevredeki diğer işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Asayiş Şube'ye bağlı gasp, cinayet ve hırsızlık büro amirliğinde görevli polislerden 15 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, iki güvenlik görevlisinin ifadelerini aldıktan sonra, şimdiye kadar AVM'de çalışıp da işten ayrılan kişilerin listesini de aldı. Soygunun, alışveriş merkezindeki işleyişi iyi bilen kişiler tarafından ve yardımıyla yapılmış olabileceği şüphesi üzerinde duran polisin, gerek görülmesi halinde listedeki isimlerin tek tek ifadelerine başvurabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber