Askere iş yapan müteahhitlere operasyon

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Askere iş yapan müteahhitlere operasyon

KOCAELİ'deki Donanma Komutanlığı dahil askeri birliklerle kamu kurumlarına iş yapan ve ihalelere fesat karıştırıp usulsuzlükler yaptığı ileri sürülen 14 müteahhit firma yetkilisi gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınanlarının sorguları sürerken, birçok belgeye de el konulduğu öğrenildi.

Bazı ihbarları araştıran ve belgeleri inceleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla bu sabaha karşı belirlenen firmalara operasyon düzenledi. Aralarında Donanma Komutanlığı'nın da bulunduğu askeri birlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan hizmet ve mal satımında ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen firmaların şirket adresi ve sahiplerinin evlerine yapılan baskında tüm belgelere el konuldu.

Kesin bir açıklama yapılmamakla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği bu operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Aralarında Gölcük İlçesi'nden İ.E., A.Y., A.Ç., E.O, F.K.'nin de bulunduğu bu kişilerin sorgulamaları sürerken, bunların dışında 2 kişinin de arandığı; ifade ve belgelerin incelemeleri sonunda yeni gözaltıların olabileceği öğrenildi.

Bu arada gözaltına alınanlardan bazılarının yakınları da Derince Kaşkaldere'deki Kocaeli Emniyet Müdürlüğü binasının önüne gelerek gelişmelerle ilgili bilgi almaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber