Taşeron işçiler hastane önünde eylem yaptı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde taşeron olarak çalışan işçiler, maaşlarının gecikmesi gerekçesiyle eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron işçiler hastane önünde eylem yaptı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde taşeron olarak çalışan işçiler, maaşlarının gecikmesi gerekçesiyle eylem yaptı. Tıp Fakültesi Polikliniği önünde toplanan işçiler, maaşlarının gecikmesini protesto etti. Eylemde işçiler sık sık "Taşeron firma istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Eylemciler daha sonra hastane bahçesinden yürüyüş yaptı.

Hastane çalışanı ortopedi sekreteri Ayşe Kızıl, eylem hakkında bilgi vererek, "Yaklaşık bir aydır mağdur durumdayız. Mağdur olma nedenimiz, maaşlarımızın ödenmemesinden dolayıdır. Artık taşeron firma istemiyoruz. Bizim sırtımızdan para kazanılsın istemiyoruz. Artık bizim de özlük hakkımız olsun" dedi.

Hastane Müdür Yardımcısı Cuma Çerkez ise, hastanenin elinden geleni yaptığını belirterek, "Başhekimimiz işçilerin parasının ödenmesi için elinden geleni yapıyor. Yaklaşık 10 gündür taşeron firma ile görüşülüyor. Hastanemiz parayı taşeron firmaya yatırmıştır. Firma ise çalışanlara para ödememiştir" diye konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve Başhekimliği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hastanemiz personel hizmet alımını sağlayan yüklenici MARKA Firması'na 560 çalışanımızın maaşı karşılığı toplam 868 bin TL ödenmiş olmasına rağmen, firma çalışanların maaşlarını halen ödememiştir. Savcılığa suç duyurusu işlemleri idaremizce başlatılmış olup, çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar alabilmeleri için idarece gereken her şey yapılacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber