'Şefkat ordusu' iş başında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, kadın müftü yardımcılarının başını çektiği 'şefkat ordusu' oluşturdu. Her ilde bir kadın müftü yardımcısı bulundurmayı hedefleyen Diyanet, mahkumlara, hastalara ve kimsesiz çocuklara 'moral' dağıtacak. Kadın müftü yardımcıları böylece mesailerinin büyük bölümünü hastane, hapishane ve çocuk yuvalarında geçirecek. Bir anlamda 'psikiyatrist'lik görevini üstlenecek kadın müftü yardımcıları, profesyonel bir ekiple dert dinleyip çözüm arayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki günlerde "her ilde bir kadın müftü yardımcısı bulundurmak için" çalışmalarını hızlandıracak. Önceliği büyük illere vermeyi amaçlayan Diyanet, kadın müftü yardımcılarını 'şefkat ordusu'nun başına getirecek. Kadın müftü yardımcılarına İlahiyat Fakültesi mezunlarından oluşan bir ekip de eşlik edecek. Profesyonel bir çalışma ekibi kuracak olan Diyanet, böylece toplumda oluşan önyargıların önüne geçmeyi planlıyor. Kadın müftü yardımcılarına 'sosyal kimlik' yükleyecek olan Diyanet, bu şekilde kadınların sorunlarına çözüm aramaya çalışacak. Bir anlamda 'psikiyatrist' gibi dert dinleyecek olan kadın müftü yardımcıları, yaşlılar için 'evlat', genç bayanlar için 'abla' rolünü üstlenecek. Hazırlanan projeye göre, Diyanet'in 'şefkat ordusu' mesaisini en çok hastanelerde, cezaevlerinde ve kimsesizlerin kaldığı yurt ve yuvalarda geçirecek.

Bugüne kadar erkek vaizlerin erkek mahkumlar için zaman zaman uğradığı hapishaneler, artık kadın müftü yardımcılarının uğrak yeri olacak. Belli periyotlarla mahkumları ziyaret edecek olan kadın müftü yardımcıları, hapishanelerin zor şartları altında cezalarını çeken kadın mahkumlara moral dağıtacak ve sabır telkin edecek. Avrupa'nın bazı ülkelerinde Hıristiyan teşkilatı tarafından yapılan hastane ziyaretlerinin bir benzerini Türkiye'de de hayata geçirmeyi amaçlayan Diyanet, 'şefkat ordusu' aracılığıyla hastalara da moral verecek. Kadın müftü yardımcısı başkanlığındaki ekip, hastalara 'Allah şifa versin. Allah seninle beraber. Sağlam ellerdesin' mesajını iletmek üzere haftanın belli günlerini hastane ziyaretlerine ayıracak.

Diyanet hazırlanan proje kapsamında çocuk bakım evleriyle çocuk esirgeme kurumlarını da yakın markaja alacak. Çocuk yuvalarındaki kimsesiz çocuklara 'anne şefkati' vermeyi hedefleyen Diyanet, belli aralıklarla bu kurumların ziyaret edilmesini planlıyor. Çocukların ileriki yaşlarında ortaya çıkan sorunlarının önüne bu şekilde geçmeyi amaçlayan Diyanet, ziyaretler sırasında bazı temel dini bilgilerin de verilmesini öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber