Ev sahibinin 35 altınını 'evde büyü var' diyerek dolandırdılar

KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'ne baglı Sahinçatı Köyü'nde misafir oldukları ev sahiplerine "Bu evde büyü var" diyen iki kişi, büyü çözme bahanesiyle evlerine gittikleri Yılmaz Çifti'nin yıllardır ev alabilme umuduyla biriktirdiği 35 Cumhuriyet altınını alıp kaçtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ev sahibinin 35 altınını 'evde büyü var' diyerek dolandırdılar

İki dolandırıcı köyde oturan ve çiftçilik yapan 58 yaşındaki Hüseyin ve eşi 54 yaşındaki Türkan Yılmaz'ın evine geldi. Kimliği belirsiz kişiler, evde yalnız olan Türkan Yılmaz'ın kapısını çaldı. Kapıyı açan Türkan Yılmaz ile bir süre konuşan bu kişiler, evinde büyü olduğunu ve başlarına çok kötü işler gelebileceğini öne sürdü. Bir anda endişelenip telaşlanan Türkan Yılmaz, bu kişileri evine alarak kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Türkan Yılmaz'ın evine giren iki kişiden biri, diğer arkadaşını gözcülük yapması için kapıda bıraktı. İçeri giren ve kimliği henüz tespit edilemeyen kişi, Yılmaz'dan ilaç hazırlamak için malzemeler istedi. Bu kişi, getirilen malzemelerden karışım yapıp "Şşimdi büyü bozma işleminin sonuna geldik. Evde ne kadar altın varsa getir" dedi. Ev sahibi Türkan Yılmaz bir anlık panik ve korku ile "Büyü bozulsun" diyerek Taşköprü İlçesi'nden ev alabilmek için yıllardan bu yana biriktirdikleri 35 cumhuriyet altınını dolandırıcıların yanına getirdi. Dolandırıcılar, hazırladıkları karışımı eve serperek ev sahibini inandırmeye devam etti.

Yaklaşık 5 dakika daha evde oyalanan dolandırıcılar Türkan Yılmaz'dan su isteyip, altın dolu torba ile kendi torbalarını değiştirdikten sonra evden ayrıldı. Ev sahibi Türkan Yılmaz ise 2 kişiyi köyün çıkışına kadar uğurlayıp, eve döndü. Evde biraz gündelik işlerle uğraştıktan sonra odaya girip altınları kontrol etmek isteyen Yılmaz'ın, torbanın boş olduğunu fark etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber