Sendikalarla hükümet arasındaki mutabakat metninin üzerinden 6 ay geçti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Ağustos 2005 tarihinde Kamu İşveren Kurulu ile yetkili Kamu Görevlileri Sendikaları ve bunların bağlı bulundukları konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmelerin mutabakatla sonuçlandığını, ancak mutabakat metninin imzalanmasının üstünden 6 ay geçmesine rağmen hükümetin gerekli düzenlemeleri yapmadığını ifade etti.

Bostan, "Siyasi irade bir an evvel mutabakat metninde yer alan hükümleri hayata geçirecek düzenlemeyi Meclis gündemine getirmek zorundadır" dedi.

Hanefi Bostan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hatırlanacağı üzere 15-30 Ağustos 2005 tarihlerinde Kamu İşveren Kurulu ile yetkili Kamu Görevlileri Sendikaları ve bunların bağlı bulundukları konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmeler mutabakatla sonuçlanmıştır. 4688 Sayılı Kanun'un 34. maddesi, mutabakat metninin, uygun idari, icrai ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'na sunulmasını ve Bakanlar Kurulu'nun üç ay içinde mutabakat metni ile ilgili uygun düzenlemeleri gerçekleştirmesini hükme bağlamıştır. Kanunun emredici hükmü açık olmasına rağmen mutabakat metninin imzalanmasının üstünden 6 ay gibi bir süre geçtiği halde, hükümet gerekli düzenlemeleri yapmamıştır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Bostan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Oysa yaklaşık 2 milyon kamu çalışanı, aileleri ile birlikte 8 milyon vatandaşımızın gözü, kulağı ve ümitleri mutabakat metni ile ilgili olarak yapılacak düzenlemelerde ve mutabakat hükümlerinin hayata geçirilmesindedir. Yeni yıla gireli 2 ay olmasına rağmen 2006 yılına ait mali düzenlemelerin hala yapılamamış olması, kamu çalışanlarını mağdur etmektedir. Hiç kimsenin, hiçbir grubun ya da siyasi partinin kanunları yok saymak, çalışanları mağdur etmek ya da vatandaşlarımızı aldatmak gibi bir lüksü bulunmamaktadır. Bu rejim hiçbir güce, kanunları erteleme ve keyfine göre davranma ayrıcalığı tanımamıştır. Mutabakat hükümleri artık kamu çalışanlarının müktesebine geçmiş bulunmaktadır. Türkiye Kamu-Sen, çalışanlarımızın kazanılmış haklarını gaspetmeye, budamaya ya da yok saymaya çalışanlara ve kanun hükümlerini yerine getirmeyenlere karşı her türlü mücadeleye hazırdır. Mutabakatın sahibi olan Türkiye Kamu-Sen, mutabakat hükümlerinin hayata geçirilmesi ve memurlarımızın mağdur edilmemesi için, üzerine düşen her türlü gayreti göstermektedir. 8 milyon insanımızı yakından ilgilendiren bu denli önemli bir düzenlemeyi, kanunun açık hükmüne rağmen 6 aydan beri yapmamış olmaları kabul edilir bir durum değildir. Bu nedenle siyasi irade bir an evvel mutabakat metninde yer alan hükümleri hayata geçirecek düzenlemeyi Meclis gündemine getirmek zorundadır".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber