Ramazan Bayramı için ek sefer talebi

Ramazan Bayramı'nda memleketlerine veya tatile gitmek isteyen vatandaşlar, otobüs firmalarında yoğunluğa neden oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ramazan Bayramı için ek sefer talebi

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde ya da tatil yörelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otobüs firmalarında yoğunluğa neden oluyor. Biletlerin çoğu tükenirken, vatandaşlar firmalardan ek sefer koymalarını talep ediyor.

Türkiye'nin en büyük otobüs terminali İstanbul Otogarı'nda faaliyet gösteren firmalar, yoğun günler geçiriyor. Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyenlerin telefon veya farklı kanallardan yaptığı rezervasyonlar nedeniyle bayrama yakın gün ve saatlerde bilet bulmanın imkansız olduğu belirtiliyor.

Otobüs firması yetkilileri, 1 Ağustos'tan itibaren seferlerin daha da yoğunlaşacağını ifade ederek, aynı durumun geçen yıl da yaşandığını bildirdi.

Büyük otobüs firmalarında 5-6-7 Ağustos'ta yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu anlatan yetkililer, bayrama yakın günler için otobüslerde yüzde 90'ın üzerinde doluluğun söz konusu olduğunu kaydetti.

Günlük çıkış yapan otobüs sayısının bin-bin 500 olduğu terminalde, bu sayının bayrama 1-2 gün kala 3 bine çıkması bekleniyor.

Memleketlerine gidenlerin yanı sıra tatil için farklı şehirlere gitmek isteyenlerin yarattığı yoğunluk, firmaların ek sefer koymasına neden oluyor.

- Vatandaştan ek sefer talebi

Bilet almak üzere otogara gelen Efe Sönmezel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da çalıştığını ve bayramı ailesinin yanında, İzmir'de geçirmek istediğini söyledi.

İzmir'e bilet almak için otogara geldiğini belirten Sönmezel, "En az 5 firma gezdim, bilet bulamadım. Bayrama 20 gün var, bilet yok. İnsanlar ne kadar planlı yaşıyorlar. Firmalardan ek sefer koymalarını talep ediyorum. Mağdur oluyoruz" dedi.

Memleketi Diyarbakır'a bilet almak için otogara gelen Ali Demir, "Bilet bulmak kolay değil. Herkes yerini almış. Ben bir de cam kenarında gitmeyi severim. Artık ne bulursak alacağız. Firmalar ek sefer koymak için son günü beklemesin" diye konuştu.

Bir firma yetkilisi de yoğunluktan memnun olduklarını, işlerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, bayrama yakın her firmanın ek sefer koyacağını, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber