Kırıkkale'de ev hanımlarına gıda güvenliği anlatıldı

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde ev hanımlarına yönelik olarak gıda güvenliği ve sağlıklı peynir yapımı konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırıkkale'de ev hanımlarına gıda güvenliği anlatıldı

Balışeyh Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Aydınşeyh köyündeki eğitimde tarım danışmanları ziraat mühendisi Nihal Tamer, veteriner hekim Ebru Şengül ve ev ekonomisti Berrin Hiştir tarafından verilen eğitimde, ev hanımlarına besinleri satın alırken, hazırlarken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken hususlar, gıda muhafaza yöntemleri, sağım hijyeni ve sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili tavsiyelerde bulunuldu. Daha sonra bayanlara uygulamalı olarak peynir yapımı gösterildi. Ayrıca ekmek israfının önlenmesi konularında ve ekmek israfı önleme kampanyası hakkında ev hanımlarına çeşitli bilgiler aktarıldı. Eğitimde ev kadınları, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili merak ettikleri çeşitli sorulara da cevap buldular.

Eğitim programlarının sadece erkeklerle sınırlı olmadığını belirten, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, "Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımız aile dayanışması şeklinde tarladan sofraya tarımın her kesiminde görev almakta hatta zaman zaman erkeklerden bile fazla çalışmaktadırlar. Onların istekleri doğrultusunda İl Müdürlüğümüzde görevli ev ekonomisi uzmanı arkadaşımız ve tarım danışmanlarımız evlerine kadar gitmek suretiyle daha samimi bir ortamda eğitim yapmakta ve bundan sonra da kadınlara yönelik bu tür eğitimlerimiz diğer ilçe ve köylerimizde devam edecektir" dedi.

Eğitime katılan ev hanımları, kendilerine teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerin çok faydalı olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber