'Kıymalı pide cinayeti'nde 1 tutuklama

KAYSERİ'de bir fırında kıymalı pide hazırlanması nedeniyle fırıncı ile 3 kardeş arasında çıkan kavgada Rıfat Kızıl'ı öldürdüğü öne sürülen Selçuk Yalçın tutuklandı, fırıncı Sait Kılıç ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kıymalı pide cinayeti'nde 1 tutuklama

Olay, önceki gün saat 23.00 sıralarında Kocasinan İlçesi Yavuzlar Mahallesi'nde pide fırınında meydana geldi. 24 yaşındaki Mustafa Koç, 17 yaşındaki kardeşleri Ç.K. ve 16 yaşındaki O.K. ile birlikte pide fırınına giderek fırıncı, 35 yaşındaki Sait Kılıç'a getirdikleri kıymayı, etli pide yapmasını istedi. Kılıç hamurun saat 02.00'de hazır olacağını belirterek o saatte kıymanın getirilmesini istedi. Bunun üzerine Mustafa Koç, fırıncı ile tartışmaya başladı. O. ve Ç.K. kardeşler de fırıncı Sait Kılıç'ın üzerine yürüdü. O sırada fırında bulunan arkadaşı Rıfat Kızıl ile kardeşi, 42 yaşındaki Tevfik Kızıl kavgayı ayırmak istedi. Mustafa Koç üzerinde taşıdığı bıçağı Sait Kılıç'a doğru sallamaya başlarken, fırında bulunan müşterilerden Avrupa'da çalışan Selçuk Yalçın, araya girerek bıçağı almak istedi. Selçuk Yalçın, bu sırada kendisine müdahale eden Rıfat Kızıl'ı sol bacağından bıçakladı. Kızıl, çağrılan ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, kurtarılamadı. Kavgada yaralanan Tevfik Kızıl da aynı hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından Selçuk Yalçın ve Sait Kılıç, nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Selçuk Yalçın'ın tutuklanmasına fırıncı Sait Kılıç'ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Kavgaya karışan Koç kardeşlerin savcılığa daha sonra ifade vereceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber