2 günlük bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma

Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki Berna Yıldırım'ın, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya getirdiği bebeğinin 2 gün sonra yaşamını yitirmesiyle ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 günlük bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma

Berna Yıldırım, geçen 18 Temmuz'da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, normal doğumla 3 kilo 10 gram ağırlığında kız Bebek dünyaya getirdi. Zepnep adı verilen Bebek, doğum sırasında beyninin oksijensiz kalması nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve buradaki müdahaleye rağmen 2 gün sonra öldü. Hastanenin hazırladığı ölüm belgesinde bebeğin ölüm nedeni, oksijensiz kalmasına bağlı gelişen sepsis ve akut böbrek yetmezliği olarak gösterildi.

Boya ustası 36 yaşındaki Altan Yıldırım, dün toprağa verdikleri bebeklerinin ölümüyle ilgili polise şikayette bulundu, Savcılık da olayla ilgili inceleme başlattı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Berna Yıldırım'ın, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde düzenli gebelik takiplerinin yapıldığı ve herhangi bir anormalliğe rastlanmadığı belirtildi. Açıklamada, nöbetçi uzman hekim ve nöbetçi ebe refakatinde gerçekleştirilen doğum sonrasında ise bebeğin solunumunun olmadığının tespit edildiği kaydedildi. Yapılan müdahale ile bebeğin stabil hale getirildiği ve 'konvüzyon, intrakranial kanama, asfıksi' ön tanısı ile üniversite hastanesine sevkinin yapıldığı bildirilen açıklamada aileye başsağlığı dilenirken, bebeğin ölümüyle ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber