Konya'da 162 adet yasa dışı av tüfeği ele geçirildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde jandarma ekiplerinin iki kargo aracında yaptığı denetimlerde, 124'ü kısa namlulu olmak üzere 162 adet yasa dışı pompalı av tüfeği ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da 162 adet yasa dışı av tüfeği ele geçirildi

Konya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şubesi ve Jandarma Asayiş Timleri'nin birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında Beyşehir-Konya karayolunda seyir halinde olan kargo araçları denetlendi. Denetimler sırasında Beyşehir'den Konya il merkezine kargo ile yasa dışı üretim olan pompalı av tüfeklerinin gönderildiği ortaya çıktı. Konya'ya gönderilen iki ayrı kargo aracında yapılan kontrollerde 124'ü kısa namlulu olmak üzere toplam 162 adet yasa dışı üretim olduğu saptanan pompalı av tüfeği ele geçirildi. Kargoya verilerek gönderilen yasa dışı üretilen silahların 13 farklı şahıs ve firmaya ait olduğunu belirleyen jandarma tarafından olayla ilgili olarak adli yönden takibat başlatıldı.

Jandarma tarafından el konulan ve Beyşehir Adliyesi adli emanetine alınan silahların incelenmek üzere Jandarma Kriminal Labaratuvarı'na gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan, vergi denetmenlerinin de ilgili kargo şirketleri hakkında yüksek çaplı para cezası işlemi uyguladığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber