Rüşvetler sol cebe indirildi

Haber Giriş : 10 Şubat 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule'deki rüşvet operasyonuyla ilgili 27 polis hakkında 7-16 yıl arasında hapis isteğiyle dava açıldı. İddianamede, rüşvetlerin sol cebe konmasına dikkat çekildi

KAPIKULE Gümrük Kapısı'ndaki ?rüşvet operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 18'i tutuklu toplam 27 polis hakkında 7-16 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, polis memurlarının sınırdan geçenlerden aldıkları rüşvetleri sol ceplerinde topladıkları, daha sonra da bunu ortak kasaya attıkları öne sürüldü.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıkların rüşvet olaylarına bizzat karıştıkları savunuldu.

Kapıkule'de polis giriş-çıkış peronlarında, çoğu otobüs ve kamyon şoförlerinin pasaport arasına 5 YTL veya 5 Euro koydukları, pasaportları uygun olmayanların ise miktarı artırdıkları belirtilen iddianamede, yoğun olan günlerde bazı araç sahiplerinin sıra beklememek için yine 5-10 YTL arası para verdikleri, yolcu salonundan geçiş yapan vize süresi ihlali, kaçakçılık, fahişelik ve vergi borcu olan kişilerin, yüksek meblağlar karşılığı, işlem yapılmadan sadece pasaportuna mühür basılarak geçişlerine izin verildiği kaydedildi. İddianamenin en göze çarpan bölümünü ise, toplanan tüm rüşvetlerin özellikle pantolonun sol cebine, bazen de gömleğin sol cebine konulduğunun tespit edilmesi oluşturuyor. Sol cebe inen rüşvet olaylarından bazıları iddianamede şöyle yer alıyor:

? 2 Ekim 2005 günü saat 13.33'de Türkiye'ye giriş peronlarında görevli polis memuru Ö.S'nin yanına gelen diğer perondaki polis memuru R.Y'nin her iki pantolon cebinden çıkardığı paraları Ö.S'ye verdiği, Ö.S'nin ise paraları montunun sol cebine koyduğu, Ö.S'nin organizasyonun kasası olduğu anlaşılıyor.?

?1 Ekim 2005 günü saat 01.39'da ve 02.17'de giriş peronlarında görevli polis memuru A.E.A'nın giriş işlemi yapmak üzere aldığı pasaportların arasındaki paraları, kendisine göre bilgisayarın sol tarafına bir yere bıraktığı, aynı gün işlem yapmak üzere aldığı bazı pasaportların arasındaki paraları alarak montunun sol cebine koyduğu da görülüyor.?

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber