Isparta Belediyesi karıştı

Haber Giriş : 10 Şubat 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri birlikte, AKP'li Başkan Balaman'ın yetkilerine el koydu. Balaman, "Belediye Meclisi'nin kararının hukuki bir geçerliliği yok" dedi

Isparta Belediyesi'nde ilginç bir gelişme yaşandı... AKP'li Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yaptığı işlerle Isparta'ya zarar verdiğini ve belediyeyi borçlandırdığını öne süren AKP'li Belediye Meclis üyeleri MHP üyelerle birlikte işbirliği yaptı. Birlikte hareket eden Belediye Meclis üyeleri, verdikleri önergeyle Başkan Balaman'ın yetkilerini elinden aldı. Ayrıca belediye şirketlerinin incelenmesi için bir komisyon kurulması kararı alındı.

Başkan Balaman ise "Belediye Meclisi'nin aldığı kararın hukuki bir geçerliliği yok. Yetkilerim elimde" diyor...

Peki, AKP ve MHP'li üyeleri işbirliğine götüren olay neydi? MHP'lilerle birlik olup Başkana yaptıkları manevrayı AKP Meclis üyesi Seyfettin Kalem şöyle anlattı:

Pazar ihalesi: 53 bin metre kare arazi üzerinde, 150 bin metre karelik inşaat kullanım alanı olan bir yer. Başkan burayı kat karşılığı ihaleye çıkardı. Yok parasına ihale edildi ve büyük zarara uğradık.

Göltaş: Isparta Belediyesi TMSF'nin el koyduğu bölgenin en büyük çimento fabrikası olan Göltaş'ın kurucu hissedarı. 160 bin lotluk hisse senedimiz var. Yeri dahi belli olmayan otogarın yapımı için acele satıldı. Bugünkü değerle 4 milyon YTL etmesi gerekirken, 1 milyon 950 bin YTL'ye satılması, Ispartalı'nın 2 milyon YTL'lik bir rakamının kayba uğratılması, gerideki 100 bininin üzerindeki lotunda satılabileceği korkusu bu kararı almamızda en büyük etken oldu.

Alışveriş merkezi: Halıkent Mahallesi'nde 1500 metre karelik bir alışveriş merkezini, 250 bin YTL gibi komik bir rakama sattı. Burasının değerinin en az 700 bin YTL olduğunu belirledik.

ÇEV-TEM: Belediye geçen yıl şehir içi temizliğini Çev-Tem adlı bir şirkete 3.5 milyon YTL'ye verdi. Geçen yıl şirket 170 kişiyle temizlik işini yaptı. Bu sene yine aynı şirkete bu kez 4.5 milyon YTL'ye temizlik ihalesi verildi. Ancak şirket personel sayısını 138'e düşürdü. Personel sayısını da düşürmesine rağmen 1 milyon YTL gibi artış yapması anlaşılır gibi değil.

Sabrımız taştı: Bunlar bizim sabrımızı taşırdı. AKP İl Başkanlığı ve Genel Merkezle de irtibata geçtik. Bir araya gelindi toplantılar yapıldı, sonunda böyle bir önerge vermeye karar verdik. Belediyemizin 31 meclis üyesi var. 21'i AKP'li, 10'u MHP'li. Önergemize 17 üye 'evet' dedi. 5 üye 'ret' oyu verdi. 8 üye çekimser kaldı, 1 kişi de toplantıya katılamadığı için

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber