Temaşa-İ Ramazan'da gökyüzü gözlemi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından Merinos Park’a kurulan stant sayesinde Temaşa-i Ramazan etkinliklerine katılan vatandaşlar, teleskop ile ay ve yıldızları daha yakından görme imkanı buluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Temaşa-İ Ramazan'da gökyüzü gözlemi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından Merinos Park'a kurulan stant sayesinde Temaşa-i Ramazan etkinliklerine katılan vatandaşlar, teleskop ile ay ve yıldızları daha yakından görme imkanı buluyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Merinos Park'taki Temaşa-i Ramazan etkinlikleri, binlerce vatandaşa her akşamı ayrı bir coşku içinde geçirme imkanı sağlarken, BTM'nin alana kurduğu stant etkinlikleri farklı bir boyuta taşıdı. BTM standı ziyaretçilerine bilimsel çalışmalar ve etkinliklere katılma imkanı sağlıyor. Stantta yer alan birbirinden ilgi çekici düzenek ve matematik oyunları ziyaretçilerin beğenisini toplamaya ve bilim merakını arttırmaya devam ediyor.

Bilimsel oyunların yanı sıra Ay ve gökyüzü gözlemi yapabilmek amacıyla kurulan teleskop da vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Ay ve yıldızları daha yakından gözlemlemek isteyen 7'den 70 'e her yaş gurubundan vatandaşlar teleskop başında uzun kuyruklar oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber