8 kişiyi öldüren 4 yaralı şüpheli hastanede

Diyarbakır'da Başköy ve Kartepe Köylüleri arasında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 8 kişinin ölümüne neden olanların kimlikleri belirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
8 kişiyi öldüren 4 yaralı şüpheli hastanede

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Başköy ve Kartepe Köylüleri arasında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle dün çıkan silahlı çatışmada 8 kişinin ölümüne neden olanların kimliklerinin belirlendiği belirtildi. Soruşturmayı sürdüren yetkililer, yaralı olarak Batman ve Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi gören cinayet şüphelisi 4 kişinin hastanedeki odalarının kapılarında polisin beklediğini, tedavi sonrası haklarındaki yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi.

Bismil'in Başköy ve Kartepe Köylüleri arasında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle dün iftar saatlerinde Üstün ve Ek Aileleri arasında çıkan silahlı çatışmada öldürülen 8 kişinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri devam ediyor. Batman ve Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırılan 4 yaralının tedavisi de sürüyor.

ASKERİ BİRLİKLER ÖNLEM ALDI

Olayın hemen ardından helikopterle bölgeye indirilen jandarma özel harekat ve komando timleri, çatışmanın devamı ve büyümesini önledi. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda kalaşnikof otomatik tüfek, av tüfeği ve tabanca ile bu silahlara ait fişek ve boş kovanlar bulundu. Her iki köyde sıkı güvenlik önlemi alan askeri birlikler, köylere giriş çıkışı da kontrol altına aldı. Her iki köyde kontrolü sağlayan askeri birlikler, delillerin de karartılmasını önledi.

TEDAVİLERİ TAMAMLANINCA GÖZALTINA ALINACAKLAR

Bugün sabah saatleri itibariyle her iki köyde alınan güvenlik önlemi devam ederken, cinayet şüphelileri da tespit edildi. Yetkililer, Batman ve Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi gören 4 kişinin aynı zamanda cinayet şüphelisi olduğunu söyledi. Hastanedeki odalarının kapısında polislerin beklediği yaralı 4 şüphelinin, tedavilerinin ardından haklarında adli süreç başlatılacak. Savcılığın 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı olayla ilgili soruşturması ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber