İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden atak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, köylerde gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri Silivri Gazitepe'de açıkladı.
Başkan Topbaş'ın karla mücadele çalışmalarında traktör kiralanması ve alım garantili organik ürün yetiştirilmesi projeleri, tarım ve çiftçilikle uğraşan mahalle sakinlerini memnun etti.

Karla mücadele çalışmalarına katılmak üzere Silivri'ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın köylerde uygulamayı düşündüğü projeler, ilçede yankı uyandırdı. Tarım ve çiftçilik sektöründe istihdam ve kaynak sağlayacak olan karla mücadele çalışmalarında köylüden traktör kiralanması ve alım garantili organik ürün ve çiçek yetiştirilmesi projeleri, mevcut kaynaklara pazar payı yaratılması imkanı ile değer kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, önceki gün karla mücadele çalışmalarının ardından Gazitepe Mahallesi kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. "Büyük Başkan" sloganları ve alkışlarla karşılanan başkanlara karla mücadele çalışmalarındaki başarısından ötürü teşekkür eden Gazitepe Muhtarı Şemşettin İpek, "Yollarımız şu anda hiçbir kapanışa mahal vermeden açık durumdadır. Gece gündüz demeden 24 saat araçlar bize hizmet etti. Gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a gerekse Silivri Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Turan'a bu özverili çalışmalarından dolayı köyümüz adına teşekkür ederim. Ayrıca Silivri-Gazitepe yolunu asfaltlamalarından dolayı başkanlarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu, mahalle sakinleri de olumlu tepkileriyle muhtarlarının açıklamasını destekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçimini tarım ve çiftçilikle sağlayan vatandaşlara iki projesini anlattı. Başkan Topbaş, karla mücadele çalışmalarında köy halkından traktör kiralanacağını belirterek, "Köylerdeki güçlü traktörleri biz adeta sefer görev kağıdı verir gibi bünyemize katacağız. Traktörleri kayda alarak muhtarlık ve ihtiyar heyeti vasıtasıyla bu tip karlarda kar küreme hizmetlerinde kullanacağız, traktörlerin aparatlarını da muhtarlıklara bırakarak bu hizmete katılanlara ücret ödeyeceğiz. Böylece kendi içinde olayı çözmüş olalım. Hem burada yatan traktör ücret alacak, hem de köyün yolunu açmış alacak. Ve böylece biz büyük makinelere para yatırmamış olacağız. Bunu doğru bir iş olarak görüyorum ve çok hızlı bir şekilde karın kapattığı yolların açılacağını düşünüyorum. Köy yollarının açılması için buradaki traktörlerimizi devreye sokarsak karın köy yollarını kapamasına izin vermemiş olacağız. Bu projemizi inşallah önümüzdeki yıla yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alım garantili organik ürün yetiştiriciliğini teşvik eden projesini de vatandaşlara anlattı. Başkan Topbaş, "Silivri, Şile ve Çatalca gibi köyü olan yerlerde köylülerimizin mağdur olmaması, tarım sektörü gittikçe zayıfladığı için sıkıntı yaşanmasını önlemek amacıyla İstanbul'u güzelleştirmede kullandığımız çiçeklerin alım garantili yetiştirilmesini uygulamak istiyoruz. Alım garantisi imzalayalım, köylülerimiz bize yetiştirsin, pazar imkanı sağlansın istiyoruz. Diğer taraftan, özellikle organik tarımla ilgili olarak buğday ve çavdara kilo başına 55 kuruş veriyoruz. Bu bölgede 30 kuruş olan buğdaya biz 55 kuruş veriyoruz. Biz şu anda bu uygulamayı 10-11 ilde başlattık, belli bir gelişme sağlandı. Aynı şekilde bu bölgede organik tarıma girmek isteyen köylülerimiz varsa, "Bu ürünü üreteceğim" diyen bizimle mukavele yapsın. Köylülerimizin organik tarım sertifika ücretini de biz vereceğiz, 5 yıl alım garantisi ve yüzde 15 de avans veriyoruz. Bu önemli bir teşvik, bu konuda çalışmamız var" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber