Hayırsız evlada 35 yıl hapis istemi

Mehmet KAYMAK/ ADANA,(DAH)-ADANA'da, uyuşturucu parası vermeyen annesi 55 yaşındaki Kadriye ve babası 46 yaşındaki Bayram Y.'ye bıçak çekip tartakladığı ve evdeki yatak örtüsünü yaktığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki Ö.Y. hakkında, 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırsız evlada 35 yıl hapis istemi

Olay, 16 Haziran 2013'de merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu bağımlısı olan Ö.Y., kendini tedavi ettirmek isteyen ailesiyle tartışıp, evde bulunan yatak örtüsünü yaktı. Sonra meyve bıçağıyla annesini tehdit edip 150 lira istedi. Annesinin "Param yok" demesi üzerine darp etti. Kendisine engel olmak isteyen babasına da küfrederek "Seni öldürürüm. Gırtlağını keserim. Bana para vereceksiniz" dedi. Sonra da evden ayrıldı. Anne ve babasının şikayetçi olduğu Ö.Y., polis ekipleri tarafından yakalandı. Tutuklandığı 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında suçlamayı kabul etmeyen Ö.Y., şunları anlattı:

"Ben daha önce uyuşturucu kullanıyordum. Ancak daha sonra bıraktım. Uyuşturucu kullandığım zamanlar bayılıyordum. Bayıldığım için bana iftira atıyorlar. Ben zorla kendilerinden para istemedim. Ölümle tehdit etmedim. Annemi tartaklamadım. Yatak örtüsünü de yakmadım."

Çocuklarından şikayetçi olan Bayram Y. de ifadesinde "Benden ve eşimden para istedi. Eşim 'Paramız yok' deyince elindeki meyve bıçağıyla tehdit etti. Ben kızınca bana da küfrederek tehdit etti" diye konuştu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Ö.Y.'nin 'silahla yağmaya teşebbüs, mala zarar verme ve hakaret' suçlarından toplam 35 yıla kadar hapis cezası istendi. Ceza verilirken yaşından dolayı da indirim yapılması istenen sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber