Midye satıcılarına operasyon

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen midyeler insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle imha edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Midye satıcılarına operasyon

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen midyeler insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle imha edildi.

Hijyenik şartlarda hazırlanmamış her türlü gıda maddesi tüketiminin, sağlığımız için zararlı olduğunu hatırlatan Dr. Mahmut Hürkan Çelikkanat, çocukların büyük risk altında olduğunu belirtti.

Dr. Çelikkanat, “Özel olarak yetiştirilmemiş ve toplanmamış midyeler, kurşun ve civa gibi içerdikleri ağır metaller ve parazitler nedeniyle çok ciddi tehlike arz etmektedir. Ağır metaller çocukların zihinsel gelişimini olumsuz etkilemekte, parazitler ise ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. Şiddetli karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma gibi şikayetler olabilir. Çocuklarımız bu tür kötü etmenlerden, yetişkinlere göre çok daha çabuk etkilenmektedir. Ailelerimizden isteğimiz; çocuklarına, yapımından emin olmadıkları gıdaları yedirmemeleri ve onlara bu konuda eğitim vermeleri. Çocuklar da sokaktan, bilmedikleri yerlerden ve ailelerinin izni olmadan yiyecek maddesi tüketmemeli” diyerek, aileleri ve çocukları uyardı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Zabıta Müdürlüğü'nün açıkta yiyecek satışı yapan seyyar satıcılara yönelik kontrolleri artırdığını belirterek, “Kimsenin halkın sağlığı ile oynamasına müsaade edemeyiz. Denetimler arttırılacak” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber