Telefonda düşük tarife savaşı başladı

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu, Telekom'un başvurusu üzerine Turkcell ve Telsim'in şebeke içi görüşme ücretlerini incelemeye aldı.

Türk Telekom, Turkcell ve Telsim arasında 'tarife savaşı' patlak verdi. Telekomünikasyon Kurumu, operatörlerin şebeke içi görüşme ücretlerini, rakibe yönelik aramaları olumsuz etkileyecek biçimde düşük tuttukları gerekçesiyle yapılan şikayet başvuruları üzerine tarifeleri mercek altına aldı. Oger Telecom'un, Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın almasıyla birlikte telekomünikasyon piyasasında yarış kızıştı. Türk Telekom, Telekomünikasyon Kurumu'na başvurarak, piyasada hakim konumda bulunan Turkcell'in, şebeke içi görüşme ücretlerini, rakibe yönelik arama trafiğine darbe vuracak biçimde düşük tuttuğunu savundu. Turkcell'in tarifeler yoluyla 'Turkcell'den Turkcell'e yönelik aramaları özendirdiğini belirten Türk Telekom, Turkcell'den sabit telefona yönelik aramaların ise ara bağlantı ücretleri nedeniyle daha pahalı düzenlendiğini savundu. Telekom, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

KENDİLERİ DE ŞİKÂYETÇİ
SABAH'ın, Telekomünikasyon Kurumu'ndan edindiği bilgiye göre, Telsim ve Turkcell'in de rakip operatörlerin uyguladıkları şebeke içi tarifelerden yazılı ya da sözlü şikayetleri bulunuyor. Telekomünikasyon Kurulu, hafta içinde yaptığı toplantıda şikayet başvurularını değerlendirdi. Tarifelerin izlenmesini kararlaştıran Kurul; Türk Telekom, Telsim ve Turkcell'in tarifelerini rakip operatöre yönelik aramaları ve trafiği etkileyecek biçimde düzenleyip düzenlemediklerini inceleyecek. Kurum, tarifelerin rakibi yok edecek biçimde düzenlendiği sonucuna ulaşırsa, tarifelere müdahale edecek. Telekomünikasyon İkinci Başkanı Galip Zerey, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Tarifeler sürekli denetimimiz altında. Bu nedenle rakibi etkileyecek tarife uygulamasına ilişkin bir durumun ortaya çıkmayacağını düşünüyoruz. Ancak tarifeleri de izlemeyi uygun bulduk" dedi. Zerey, rakibi etkileyecek tarifelerin tespit edilmesi durumunda olaya mevzuat çerçevesinde müdahale edileceğini söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber