Belediye izin vermedi, AKP iftar için diretti

Ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, isim vermeden Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi eleştirerek, 'Geçen sene Ramazan ayının ilk iftarında daha binlerle bu sofraya geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye izin vermedi, AKP iftar için diretti

Ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, isim vermeden Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi eleştirerek, 'Geçen sene Ramazan ayının ilk iftarında daha binlerle bu sofraya geldi. Gençlerimiz, yaşlılarımız, özürlülerimiz yani milletin evlatları, millet geldi. Milletten korkanlarda kapalı kapılar ardından Saraçlar Meydanı'ndaki bu iftarı izliyorlar. Biliyorum geçen yılda izlediler. Geçen sene bu sofralardan sonra temizlik elemanlarına talimat vererek, 'Sonra kalan çeri çöpü toplatmayacağım, yarın basın toplantısı yapacağım' dedi. Bu şehrin, yedi emini yada şehrül emini. Bir şehrin şehrül emini bu sokaklardaki bu manzaradan rahatsız oluyorsa, bu manzaradan sonra kalan birazcık çeri çöpü toplatmama talimatı veriyorsa, Edirneliler şunu iyi bilsin ki, Edirne sinekten, çöpten de kurtulamaz, medeni de olamaz. Dolayısıyla Edirne medeniyet istiyorsa, temizliği, çöp alanlarını, milleti kucaklamayı, milletin değerleriyle omuz omuza yürümeyi başaranlarla ancak medeniyeti, gelişmeyi, çağdaşlaşmayı yakalayacaktır. Buraların çok farklı dinamiklere ihtiyacı var, ucunu yakaladık. İnşallah direksiyonda güçlü yapılarla Edirne ve Trakya farklı olacak. Hak ettiği medeniyeti, çağdaşlığı, modernizmi el birliği ile yakalayacağızö şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler iftar yemeğinin ardından Selimiye Camii'ne geçerken, masalar ve çöpler organizasyonun görevlileri tarafından temizlendi.

'SEDEFÇİ YİNE İZİN VERMEM DEMİŞTİö

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yeniden polemik haline gelen Saraçlar Caddesi'nde iftar yemekleriyle ilgili konuşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda iftara izin vermeyeceğini şu sözleriyle açıklamıştı:

'Saraçlar Caddesi, kültür ve sanat merkezidir. Geçen sene yapılan illegaldir. Yasal olmayan bir iş yapıldı. İyi niyetimle sesimi çıkarmadım. Oraya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Orayı geçen sene CHP'de istemişti, izin vermedik AKP'ye de izin vermedik ama yaptılar. Hem yasayı yapan olacaksın, hem de yasaya uymayacaksın. ya kanun koyan sensin, uygulamayan gene sensin. 'Adalet ve Kalkınma Parti'yim' diyen de sensin. Adalet neresinde bu işin' Hukuka saygı neresinde bu işin. Ben belediye olarak izin vermeyeceğim. İzin verilmeyen bir şey yapıyorsa, gerekli mercilerin gerekli şeyleri yapması lazım. Suç duyurusuna gerek yokö

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber