Şener kabinedeki gizli solcu mu?

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP hükümetinin bir bakanı, ama 'kırmızı bölge'ler, Galataport gibi kritik konularda yerinde çıkışlar yaptı. 'Marksizm tutarlı bir düşünce biçimi sunuyor' diyebilecek kadar da açık yürekli...

AKP'li yerel yöneticilerin içkili mekanları kırmızı bölgelerde toplamaya başladığı günlerde şarap üreticilerine destek isteyip "Ben bu nesnenin her şeyini bilirim de sadece tadını bilmem" dedi. Bakanlara eleştiri oklarının yöneldiği sırada "İstifanın tartışılmasının zamanıdır" çıkışıyla dikkat çekti.

Sık sık uyardı
Yabancı sermaye tartışmalarının en sıcak günlerinde "Dikkat etmezsek Arjantin'e döneriz" uyarısıyla gündeme geldi. Yüksek Planlama Kurulu'nda 5 aydan bu yana imzaya açmayarak beklettiği Galataport ihalesi dosyasını, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na iade ederek "bayrak gösterdi." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "hükümette çatlak görüntüsü verilmemeli" uyarısı moralini bozmadı. İddialara göre bir sohbette, "Bu ihaleye onay verirsek Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'da yargılanmasının anlamı kalmaz" diyerek tavrını ortaya koydu.

Muhalefet takdir etti
ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Allah razı olsun. Onurlu tavrı hükümet için nazar boncuğu değeri taşır" sözleriyle övdü. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Çılgın Türklük yaptı" dedikten sonra "Hükümetin kendi içinde vicdan sahibi bir bakan, ahlaklı bir tutum" diye övgüler sıraladı.
Bütün bu gelişmelerin aktörü olan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bir süredir kabinenin aykırı sesi.
Doğal olarak siyasi merkezlerde son dönemde adı en çok anılan isimlerin başında geliyor. Ama bir merkezde Şener hakkında söylenenler daha çok dikkat çekiyor.

'Niye CHP'de değil!'
Geçtiğimiz günlerde, Başbakan Erdoğan'a, "O karanlık yollarda o Maliye Bakanı ile yürüyeceğine, aydınlık yollarda Abdüllatif Şener'le yürü" diye seslenen CHP lideri Deniz Baykal'ın Şener'e sempatisinin eskilere dayandığını öğreniyoruz. Baykal, kısa bir süre önce bir sohbette Şener'in ne zaman "aklına takıldığını" içtenlikle aktarıyor. "Ben Refahyol'da Maliye Bakanı olduğu zaman da onun duruşunu, düşüncelerini takdir ederdim. Şimdi de aynı duruşu gösteriyor" diyen Baykal ekliyor: "Hatta niye CHP'de değil diye düşündüm."
Gazete arşivleri, Baykal'ın geçmişe dönük bu beklentisinde çok da haksız olmadığını gösteriyor.
Ne de olsa Şener, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken Ahmed Arif hayranı olup şiirlerini ezberleyecek kadar sola barışık.

Prof. Küçük'ün öğrencisi
Başbakan Erdoğan'ın, kendisini "Deli İbrahim'den bu yana en cahil Başbakan" diye tarif ettiği için dava ettiği Prof. Yalçın Küçük'ün doktora öğrencisi.
"Marksizm her şeyden önce tutarlı bir düşünce biçimi sunuyor. Devletçiliği komünistlik sayarsanız, bizim jenerasyonun hepsinde komünist

milliyet/ankara kulisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber