Evleri yıkılan Romanlar'a savcıdan anlamlı yardım

Bursa'nın Güneştepe Mahallesi'nde 12 gün önce çıkan tartışmanın ardından barakaları ve at arabaları yakıldıktan sonra evleri belediye ekipleri tarafından yıkılan Roman vatandaşlara Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya erzak ve giyim yardımında bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evleri yıkılan Romanlar'a savcıdan anlamlı yardım

Merkez Osmangazi İlçesi Güneştepe Mahallesi'nde 12 gün önce meydana gelen olayda at pisliği ve çıkartılan gürültü yüzünden iki komşu arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucu tüfekle açılan ateşle 16 yaşındaki Beyza Koç adındaki genç kız göğsüne isabet eden saçmayla yaralandı. Genç kız tedavisinin ardından taburcu edilse de yaklaşık 500 kişi durumdan sorumlu tuttukları Romanlar'a ait 1 otomobil ve 10 kadar at arabasını ateşe verdi, evleri taşladı, barakaları yıktı. Çevik kuvvet ekiplerinin mahalleye sevk edilmesinin ardından yatışan olaylarda gözaltına alınan 12'si çocuk 37 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın hemen ardından Romanlara ait atlar belediye ekipleri tarafından toplatılırken kaçak olduğu belirtilen bazı evler ise Osmangazi Belediyesi tarafından yıkıldı.

Kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığı için evlerindeki eşyalarının enkazın altında kaldığını ve sokakta yaşamak zorunda bırakıldıklarını söyleyen Roman vatandaşlara Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya erzak ve giyim yardımında bulundu. Savcı Kaya kendi hazırladığı ve içerisinde çocuklar için bayramlık giyim eşyası da bulunan kolileri yaşanan olayların ardından evleri yıkılan Roman vatandaşlara teslim etmek üzere Bura Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen ve Yunuseli Mahalle Muhtarı İbrahim Bahar'a teslim etti.

Ramazan ayında muhtaç olan aile ve çocuklara ellerinde imkan bulunan herkesin yardım etmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, "Biz insanları ayrıştırmamalıyız. Ramazan ayında birlik, beraberlik, hoşgörü, sevgi ve saygı içerisinde olmalıyız. Sevgi, saygı ve hoşgörü insanları birbirine yakınlaştırır. Kin, nefret ve şiddet ise uzaklaştırır. Bu ortak paydalar toplum için zorunlu bir ihtiyaçtır. Bize yardımlaşma, affetmek, paylaşmak yakışır" diye konuştu.

Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen ve mahalle muhtarı İbrahim Bahar tarafından teslim alınan yardım kolileri daha sonra evleri yıkılan vatandaşlara dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber