Silahlı saldırıya uğrayan polisin durumu ağır

Tunceli'den Kayseri'ye izinli gelen polis memuru 39 yaşındaki Mehmet Altuntaş, kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silahlı saldırıya uğrayan polisin durumu ağır

Tunceli'den Kayseri'ye izinli gelen polis memuru 39 yaşındaki Mehmet Altuntaş, kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başına iki kurşun isabet eden polis memuru ameliyata alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği açıklandı. Polis memuru Altuntaş'a ateş ettikten sonra kaçan şüphelinin otobüse Sivas'ın Gürün İlçesi'nde binen bir yolcu olabileceği belirtildi.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Kayseri-Malatya karayolu 5'inci kilometrede meydana geldi. Niğde Emniyet Müdürlüğünden 1 ay önce Tunceli'ye atanan polis memuru Mehmet Altuntaş, kiralık ev buluncaya kadar eşi Fatma ve 3 çocuğunu Kayseri'nin Talas İlçesi'ndeki annesi Selver Altuntaş'ın yanına yerleştirdi. Bayram, hem de 4 yaşındaki oğlu Muhammet'in sünnet ettikmek için 24 gün izin alan Mehmet Altuntaş, bindiği yolcu otobüsünden Kayseri'nin Mimarsinan Köprülü Kavşağı'nda indi.

Bu sırada, Sivas'ın Gürün İlçesi'nden aynı otobüse binen bir başka yolcu da araçtan indi. Otobüs durağına geçen ve otobüs beklemeye başlayan Mehmet Altuntaş, kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başına iki kurşun isabet eden polis memuru ağır yaralanarak yere yığıldı. 112 ambulansıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Kliniği'ne götürülen Mehmet Altuntaş, Beyin Cerrahi Servisi doktorları tarafından ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçerken Mehmet Altuntaş, yoğun bakım servisine alındı.

Polis memurunu yaralayıp, kaçan şüpheliyi önce olayı gören bir otomobil sürücününün takip ettiği, şüphelinin Şirintepe mahallesine doğru kaçtığı belirtildi. Polis, olaydan sonra mahallede arama çalışmalarına başlarken, kimliği belirlenemeyen şüpheliyi yakalamak için şehrin giriş ve çıkışları tutulurken, Tren Garı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çalışmalarına başladı. Silahlı saldırıyı, Gürün'de otobüse binen ve Mehmet Altuntaş ile birlikte otobüsten inen yolcunun gerçekleştirdiği üzerinde durulurken, hastaneye gelini Fatma ile birlikte gelen anne Selver Altuntaş ve polis memurunun akrabaları sinir krizi geçirdi. Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, silahlı saldırı nedeninin soruşturulduğunu söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber