Devrek Pazarında Ramazan Bayramı bereketi

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Devrek pazarında Ramazan Bayramı bereketi yaşanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devrek Pazarında Ramazan Bayramı bereketi

Tüm İslam aleminde olduğu gibi Zonguldak'ın Devrek ilçesinde de mübarek Ramazan Ayı'nın bitmesine sayılı günler kala bayramlık şekerlemeler ve tatlılar tezgahlarda yerini almaya başladı. Halk arasında Şeker Bayramı da denilen Ramazan Bayramı nedeniyle pastane, marketlerde ve seyyar satıcılarda baklava ve şekerleme çeşitleri yerini almaya başladı.

Devrek'te hissedilir bir hareketlilik yaşandığını ifade eden ilçenin en eski şekerleme firmasının sahibi olan Mustafa Karaelmas, "Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala vatandaşlarımız yavaş yavaş tatlı ve diğer şekerleme çeşitlerine yönelmeye başladı. Halk arsında Şeker Bayramı da denilen Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle özellikle çocukların olmasa olmazsa olmazlar arasında olan çiklolata ve diğer şekerlemelerin fiyatları uygun herkese ve herkeseyse hitap eden ürünlerimiz var. Esnaf olarak tüm hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz" dedi.

Bölgenin en hareketli ve kalabalık pazarları arasında yer alan Devrek pazarında özellikle yurt dışından gelen vatandaşların da yoğun olarak yaşadığı Devrek'te pazara gelen vatandaşlar belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla hırsızlara karşı sık sık uyarılarak çanta ve cüzdanlarına sahip olmalarını istenirken, Devrek Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Pazar içerisinde gerek resmi ve gerekse sivil olarak vatandaşların arasında dolaşarak meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber