Tatlı ve şekerleme üretimi kitabına uygun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl şekerleme, tatlı, pasta ve bisküvi üretim yerlerine yönelik toplam 6 bin 969 denetim gerçekleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatlı ve şekerleme üretimi kitabına uygun

ANKARA - Seval Ocak Adıyaman

AA muhabirinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı bilgiye göre, risk esasına dayalı olarak yürütülen gıda denetim ve kontrollerinin yanı sıra şüphe ve şikayet üzerine 174 Alo Gıda Hattı başvuruları ve BİMER kapsamında denetimler sürdürülüyor. Bu yıl 23 Temmuz 2013 itibarıyla şekerleme satış yerlerinde 560, unlu ürünler satış yerlerinde 3 bin 643, pastacılık ürünlerinde 2 bin 442, bisküvi ve çikolata gibi üretim yerlerinde 324 olmak üzere 6 bin 969 denetim yapıldı. Denetimler sonucu 2013'te 57 işletmeye yasal işlem uygulandı.

Türkiye'de tatlı, şekerleme ve bisküvinin kurala uygun şekilde üretildiği sonucunun ortaya çıkmasına rağmen Bakanlık yetkilileri, tüketicilere, şeker ve tatlı alırken gıda güvenilirliği açısından etiketleri kontrol etmeleri uyarısında bulundu. Yetkililerin verdiği bilgiye göre vatandaşların, bu ürünleri satın alırken dikkat etmeleri gereken unsurlar şöyle:

-Gıdaların etiketlerinde öncelikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt veya onay numarasıyla ithal bir ürün ise ithalat izni yer almalı,

-Ürünün etiketi üzerindeki son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi dikkatle okunmalı, son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürünler alınmamalı, bu durumlarda 174 Gıda Hattına veya en yakın tarım il /ilçe müdürlüklerine bildirilmeli,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber