Mavi turdaki yatlara 25 yıldır gözleme satıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 56 yaşındaki Mikriye Bakar ile 58 yaşındaki eşi Mustafa Bakar, balıkçı teknesine kurdukları düzenekle mavi tura çıkan yatlara gözleme yapıp satıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mavi turdaki yatlara 25 yıldır gözleme satıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 56 yaşındaki Mikriye Bakar ile 58 yaşındaki eşi Mustafa Bakar, balıkçı teknesine kurdukları düzenekle mavi tura çıkan yatlara gözleme yapıp satıyor. Ege'nin cennet koylarında 25 yıldır tur teknelerine sıcak gözleme sunan Mikriye Bakar, "Türkiye'de iş yok demesinler. Bakın bu yaştaki kadın çalışıyor" dedi.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne bağlı Karaköy'de oturan Bakar çifti, 25 yıl önce başladıkları balıkçı teknesinde gözleme satışını bugün de sürdürüyor. 'Destan-1' adlı balıkçı teknesine tüple ısıtılan sac koyan çift, her sabah erkenden Fethiye açıklarındaki koylara hareket ediyor. Bir zamanlar balıkçılık yapan Mustafa Bakar kürekle yol alırken eşi Mikriye Bakar da akşamdan evinde hazırladığı hamuru teknenin ön bölümündeki senitin üzerinde açmaya başlıyor. Ölüdeniz, Gemiler, Soğuksu, Karaören koylarını turlayan Bakar çifti, bölgede mola veren mavi tura çıkmış teknelere sipariş üzerine gözleme hazırlıyor. Mikriye Bakar, açtığı hamurları kıymalı, peynirli, kaşarlı, çikolatalı, patatesli olmak üzere isteğe göre hazırlayıp tüple ısıtılan sac düzenek üzerinde pişiriyor.

Tanesi 7 liradan günde ortalama 50 gözleme sattıklarını belirten Mikriye Bakar, "Türkiye'de iş yok demesinler. Bakın bu yaştaki kadın çalışıyor" dedi.

İki çocuğundan oğlunun okumadığını ve Ölüdeniz'de su sporları işiyle uğraştığını anlatan Bakar, kızının ise üniversitede Almanca Öğretmenliği'ni bitirdiğini söyledi. Kızının KPSS'ye girdiğini ve atama beklediğini belirten Mikriye Akar, "Babası onu her gün motosikletle köyden Fethiye'ye götürür getirirdi. Okuması için çok emek verdik. Heveslendik okuyacak diye. Ataması yapılmayınca zorumuza gitti. Keşke teknede gözleme satsaydı dediğimiz oldu. Bakalım kısmet" diye konuştu.

Kocası kürek çekip tekneyle yol alırken kendisi de sac üzerine attığı gözlemeleri pişirmeye devam eden Mikriye Bakar, kendisini görüntüleyen muhabire, "Sakın adımı yanlış yazmayın. Mikriye -k ile yazılıyor. Beni buralarda tanırlar. Rezil olmayayım" diye espri de yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber