30 yıllık başkan yeni belediye binasını kendi tasarladı

Yaklaşık 30 yıldır Büyükçekmece Belediyesi’ni yöneten Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek bir projeye imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30 yıllık başkan yeni belediye binasını kendi tasarladı

Başkanın kendi tasarladığı yeni belediye binası en kısa zamanda hizmete açılacak.Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün her metrekaresini tasarladığı yeni belediye binası hızla yükseliyor. Binanın dış cephesi, dünyanın bütün örnekmimarilerinibünyesinde barındırıyor. Bittiğinde Büyükçekmece'ye ayrı bir renk katacak olan belediye binasının bahçesi, vatandaşlara çeşitli hizmetler verecek. Bahçesinde düğün yapmak isteyen vatandaşlardan ücret talep edilmeyecek.

2014 yılında hizmete açılması planlanan binayla ilgili konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Tasarımı bana ait olan proje dünya mimarı tarzlarını, dünyada bilinen mimarlık sistemlerini kendi içinde toplamış bir bina. Bunun için özellik arz ediyor. Büyükçekmece'de herkes takip ediyor. Türkiye'de ilk defa böyle bir bina yapılıyor. Ön cephesinde Selçuklu mimarisi, çeşitli yerlerinde Akdeniz, Kuzeydoğu mimarisi. Yani Prag, Saint Petersburg ve Mısır mimarisini görmek mümkündür. Globalleşen dünyada binanın cephesinde dünya mimarisini birleştirdik. Tek özelliği budur ve Büyükçekmece içinde önemli bir hizmet olmuştur” dedi.

“21 BİN METREKARE ALANDAN OLUŞUYOR”

Toplamda 21 bin metrekare inşaat alanı olduğunu belirten Hasan Akgün, “4 bin 500 metrekare tabana oturuyor. Ortaçağ mimarisine uygun yapıldı. Dünyada bilinen ve dikkat çeken mimari tarzlar bu cephede uygulanmıştır. Bütün birimleri içerisine toplamakla birlikte halkın uğrak yeri olacaktır. Çünkü belediye binasının içinde bir resepsiyon salonu, çatı katında iki tane ayrı resepsiyon ve düğün salonu olarak kullanılacak bir alanla belediyenin önünde yaz boyunca düğünler yapılacak. Burası halkın sosyal kültürel alanı olacak. Büyükçekmece uluslararası kültür ve sanat festivalinde yapılan heykeller sürekli olarak burada sergilenecektir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber