Şener: Kabinede rahatsızlık yok

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdüllatif Şener, Galataport ihalesiyle ilgili süreçte hükümetin tüm üyelerinin konsensüs içinde olduğunu söyledi. Şener ayrıca, 'Türkiye kaybeder' diyen Ofer'e de, 'Türkiye asla kaybetmez' yanıtını verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Samsun-Ceyhan projesiyle ilgili sürecin halen devam ettiğini belirterek, hattın Türkiye için gerekli olduğunu söyledi.

Abdüllatif Şener, Galataport ihalesi ile ilgili tavrını hükümetin bir bakanı olarak hükümetin başarısına dönük olarak tanımladı. Bakan Şener, işin doğrusunu yapmaya çalıştığını, herkesin yaptığı yorumun da kendisine ait olduğunu vurguladı.

Galataport ihalesinde Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) devre dışı kalmasına ilişkin haber ve değerlendirmelerin de çok sağlıklı olmadığını ifade eden Şener, "Başlanmamış bir süreçle ilgili yorumları doğru bulmuyorum. Galataport olayı, zaten kabinede de bir konsensüs olacak şekilde neticelenmiştir. Zaten Başbakanın kontrolü içinde gelişmiş hadisedir" dedi. YPK'nın burada devre dışı bırakılmasına nasıl baktığı yönündeki soru üzerine Abdüllatif Şener, bazı konuların YPK'da, bazılarının ise ÖYK'da karara bağlandığını hatırlattı. Bakan Şener, "ÖYK'da belirlenen bir konu (aman benim dışımda belirlendi) diye benim rahatsızlık duymam söz konusu olamaz. Bazı liman ihaleleri ÖYK'da neticelenmiştir. Zaman zaman YPK'ya gelen konular da oluyor. Yani bir siyasi tercihi değil, hukuki tercihi ifade eder" şeklinde konuştu.

Ofer'e yanıt
Abdüllatif Şener, iptal edilen Galataport ihalesini kazanan ortaklardan olan Ofer'in "Kaybeden Türkiye olur" sözlerini ise, "Türkiye büyük bir ülkedir, hiçbir zaman kaybetmez. Böyle bir proje yapılacaksa Türkiye bunu gerçekleştirir" şeklinde değerlendirdi.

Bir soru üzerine Samsun-Ceyhan boru hattının Türkiye için gerekli olduğunu, hükümetin de bu konuda kararlı olduğunu belirten Şener, "Bu konu kararlaştırma safhasındaki bir konudur. Yani (imzaladı, imzalamadı) denecek bir konu değildir, süreç devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok" dedi. Şener, "Rahatsız duyduğunuz yönündeki haberler gerçek dışı mı?" sorusuna ise "Bu proje ile ilgili kimsenin rahatsızlık duyduğu falan yok. Sadece bu proje ile ilgili süreç devam ediyor" yanıtını vermekle yetindi.

Başbakan'la iyiyiz
Başbakan Tayyip Erdoğan ile aralarında bir gerginlik bulunup bulunmadığına ilişkin soruya Şener, "Bu yorumlar doğru değil, Başbakan hükümetin başındaki kişidir. Dolayısıyla hükümette aksayan bir şey olamaz. Ne Galataport ne diğer konularda, sayın Başbakan ile benim aramda görüş alışverişinde herhangi bir kesinti olmuş değil" yanıtını verdi. Maliye Bakanı hakkında verilen gensoru konusunda da Bakan Şener, "Gensoruyla ilgili, AK Parti grubunda hiçbir sıkıntı olmaz" dedi.

Şener, Danıştay'ın türban kararı ve kamusal alan tartışmalarına değinirken, Türkiye'de bu tür konularda soğuk savaş dönemi refleksleri ile hareket edildiğini söyledi. Gelinen noktada, fikri, kıyafeti, inancı, partisi ne olursa olsun bu ülkenin her ferdinin bir diğerine muhtaç olduğunu vurgulayan bakan "Hepimiz birlikte güçlüyüz, bunu görmemiz lazım" diye konuştu. Genel seçimlerin 2007'de olacağını dile getiren Şener, sosyal güvenlik reformundaki gecikmenin de IMF ile ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

Bakan Şener, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin görev süresinin sona ermesine ilişkin soru üzerine, "Türkiye büyük bir devlettir. Her makama aday olabilecek sayısız isim yetiştirmiştir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Başkan Süreyya Serdengeçti de önemli hizmetlerde bulunmuştur" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber