Eğitim gönüllüsü çift Ereğli'ye bir okul daha kazandırıyor

Zonguldaklı eğitim gönüllüsü olan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti Ereğli ye bir ilkokul kazandıracak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim gönüllüsü çift Ereğli'ye bir okul daha kazandırıyor

Daha öncede Ereğli de Nurdan-Orhan Oğuz adında bir ilköğretim okulu yaptıran hayırsever çift Zonguldak Valiliğinde Vali Erol Ayyıldız ile yapılacak olan 24 derslikli ilkokul için protokol imzaladı. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Ereğli Kaymakam Vekili Yıldıray Malğaç hazır bulundu.

Düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Erol Ayyıldız, "Ereğli de 24 derslikli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ilkokulunun yapımı için protokol imzalıyoruz, buna mihmandarlık eden Nurdan ve Ahmet Orhan çiftinden Allah razı olsun diyoruz. Nurdan ablamız ve Orhan abimiz bu işleri çok iyi bilen her şeyin eğitimden kaynakladığını bilen bunun bilincinde ve şuurunda olan insanlar. Ben bu kadir şinaslıklarından dolayı şahsım, vilayetim ve eğitim camiası olarak müteşekkirim ve şükranlarımı arz ediyorum. Onların bir özellikleri daha var; daha önce yapmış oldukları okulları yapmakla kalmıyorlar her sene okulların bakımı için ilgilenmeye devam ediyorlar bu ayrı bir özellik bunu da belirtmek istiyorum" dedi.

Yalnız kendi okulların da değil çalıştıkları dernek ile beraber eğitime pek çok katkılarının olduğunu belirten Nurten Oğuz:" Bugün beraberce imzaladığımız bu protokolle inşallah bulunduğumuz muhitte önceki okulumuz ortaokul şimdiki de bir ilkokul olacak bu nedenle mutluluk duyuyoruz, herkese Allah nasip etsin, dünya da yapılacak en güzel şeyin eğitime katkı olacağını düşünüyorum" dedi.

Hayırsever işadamı Ahmet Orhan Oğuz:" 1987 den beri eğitim faaliyetlerine gönül veriyoruz. Her sene yaptırdığımız okulları tamir ettirmeye devam ediyoruz, bir şeyler yapmaya çalıştık Allah kabul etsin" dedi.

Arsası hazır olan ve kısa süre içerisinde ihalesinin yapılmasının beklendiği Nurdan-Orhan Oğuz ilkokulunun bu yıl sonuna kadar temelinin atılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber