Üniversite su analiz laboratuvarı akredite oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinden biri olan, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (MÜÇEMER) bağlı Su Analiz Laboratuvarı için Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) yapılan başvuru kabul edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite su analiz laboratuvarı akredite oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinden biri olan, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (MÜÇEMER) bağlı Su Analiz Laboratuvarı için Türk Akreditasyon Kurumu'na (TÜRKAK) yapılan başvuru kabul edildi. Su, Atıksu ve Deniz Suyunda standart metotlar kullanarak deneyler yapmak ve numuneler almak maksadıyla, 5 Eylül 2008 tarih ve 26988 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlilik Yönetmeliği'' kapsamında istenen akredite edilmiş laboratuvar belgesini alan ve TS EN ISO/IEC 17025 "Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar" yetkinliğine sahip olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Su Analiz Laboratuarı böylece Uluslararası düzeyde kabul edilen bir laboratuar haline geldi.

TÜRKAK tarafından akredite edilmeyen laboratuvarların herhangi bir resmi analiz yapamayacağını bildirmesinden dolayı akredite edilen Su Analiz Laboratuarı'nın akreditasyonunun bölge için çok önemli hale geldiğine değinen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, akredite olmayan laboratuvarların bulundukları bölgenin problemlerine çözüm üretmede işlevini yitirdiğine dikkat çekerek; “Bu nedenle laboratuar bölgedeki sektörlerle üniversite arasındaki işbirliğine katkı sağlayacaktır. Sektörlerle üniversite arasında bir ara yüzey haline gelecektir” dedi.

TÜRKAK tarafından akredite edilen laboratuarın, üniversitenin prestijini artırarak, üniversitede yapılan analizlerin güvenirliğini kanıtlama gibi faydalarının yanı sıra gelecekte bakanlıklar düzeyindeki birçok projenin yürütülmesinde de avantaj sağlaması beklenirken, Laboratuvarda yapılan analizlerin uluslararası düzeyde önemli bir güvenilirlik ve kabul edilebilirliği de beraberinde getireceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber