Yürüyen köşk restore edildi

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün ilk kez aslına uygun olarak restore edildiğini dile getirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yürüyen köşk restore edildi

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün ilk kez aslına uygun olarak restore edildiğini dile getirdi.

Koçal, köşkte yürütülen çalışmalarla alakalı basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıda restorasyonu üstlenen Sezginler firmasının yetkilisi Mimar Şaziye Sezener de hazır bulundu. Sezener, "Bina nemden ve tuzdan dolayı ciddi bir şekilde zarar görmüş. İlk olarak binanın hayatiyetini tehdit eden unsurları tespit ettik. Ardından bunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara başladık. Binanın restorasyonunda orijinal malzemeler kullanıldı. Bu köşkün restorasyonu benim için son derece büyük bir onur. Bu onuru çocuklarıma ve torunlarıma dahi miras bırakacağım" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, bundan önce 2 kez daha restore edildiğini hatırlattığı Yürüyen Köşk'le ilgili olarak, "Yürüyen Köşk bundan evvel de 2 kez restore edildi. Ancak ilk kez aslına uygun restore ediliyor. Köşk'ün rengi bile aslına uygun hale getirildi. Kullanılan ahşap malzemelerden tutun kullanılan vidaya kadar her şey aslına uygun malzemeler. Ciddi bir şekilde zarar gören Yürüyen Köşk yapılan bu restorasyon ile hayata döndürüldü" diye konuştu.

Koçal, 19 Ağustos 2013 Pazartesi günü köşkün törenle açılacağını dile getirdi. Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda bir tören ve konser düzenleneceğini hatırlatan Koçal, Yalova halkını törene katılmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber