Kültür Evinde eğitim gören 57 öğrenci yüksek puanla fen liselerine girdi

MARDİN'in Derik Belediyesi Güla Sor Eğitim-Bilim ve Kültür Evi'nde sınavlara hazırlanan 59 öğrenciden 57'si, yüksek puanlı fen ve Anadolu liselerine girmeye hak kazandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kültür Evinde eğitim gören 57 öğrenci yüksek puanla fen liselerine girdi

Derik İlçesi'nde ekonomik durumu iyi olmayan ve herhangi bir dersaneye gidemeyen 59 öğrenci, Derik Belediyesi Gula Sor Eğitim-Bilim ve Kültür Evi'nde, yaklaşık 9 ay eğitim gördü. Okula giden bu öğrenciler okul dışında kalan zamanlarının bir bölümünü de kültür evine gelerek ders çalışarak geçirdi. Hafta sonları kültür evine gelen 59 8'nci sınıf öğrencisinden 57'si, yüksek puanlarla fen ve anadolu liselerine girmeye hak kazandı.

Derik Belediye Başkanvekili Doğan Özbahçeci, ilçedeki eğitim seviyesini yükseltmek ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelere destek amacıyla çocuklara eğitim verdiklerini belirterek, "Gula Sor Eğitim Evi'nde ders gören 59 öğrencimizden 57'sinden başarı göstermiştir. Bunlardan 4'ü en yüksek puanlı olan okullarımızdan Fen Liseleri'ne 487 puanlar alarak girmeye hak kazanırken, diğer öğrencilerimizin çoğu yine puanları yüksek olan İMKB Anadolu Öğretmen ve diğer Anadolu Liseleri'ne girmeyi başarmıştır. Gençlerimizin başarısı aydınlık geleceğimizin teminatıdır. Bu anlamda emeği geçen başta dershane öğretmenlerimiz olmak üzere, öğrencilerimiz ve onların değerli ailelerini kutluyorum. Gençlerimize başarı çıtalarını daha da yükseltmesini diliyoruz" dedi.

Gula Sor Eğitim Evi dershanesinde hazırlanarak Fen Lisesi'ne yerleşmeye hak kazanan Hozan Baydu adlı öğrenci de, "SBS'ye hazırlanırken belediyemiz böyle dershaneyi açarak bize destek olmasını unutmayacağız. Onların bize destek olmaları sayesinde başarımızı artırdık" diye konuştu.

Öğrencilerden Roza Pelin Karakaş ise, "Dershanemiz bizim için büyük çabalar sarf etti. Başta öğretmenlerim olmak üzere belediye başkanımıza, bize verdikleri bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber