Giresun Valisi, göreve horon oynayarak başladı

VALİLER Kararnamesiyle Kayseri Melikgazi Kaymakamlığından Giresun valiliği görevine atanan Hasan Karahan, göreve Kümbet yaylasındaki festivalde horon oynayarak başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun Valisi, göreve horon oynayarak başladı

Resmi olarak yarın işbaşı yapacak olan Vali Hasan Karahan, bugün Giresun'un Dereli İlçesi'nin Kümbet yaylasında 25'incisi düzenlenen Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, "Festivalimiz birlik ve beraberliğimizi pekiştirici, yöremizi tanıtıcı ve insanımızı kaynaştırıcı özellikleriyle çok önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Zulmeden ülkelere şenliğimiz bir örnek olsun. Buradan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı yolluyoruz" dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan da 11 yıl önce Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'ne Giresun vali vekili olarak katıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

"O zaman, 'Hadi hep beraber dua edelim de ileride inşallah asaleten katılırız' dedik. O gün bugünmüş. Allah'a hamdolsun ben mutluyum, siz de mutlu olmuşsunuz ki dualarınız kabul oldu. Şimdi önemli ve ağır bir sorumlulukla karşınızdayız. Allah utandırmasın. Sizlerin desteği ve dualarıyla inanıyorum ki aşamayacağımız sorun yoktur. Böylesine bir siyasi destek olduğu sürece arkamızda bizim çözemeyeceğimiz, aşamayacağımız hiçbir mesele yoktur."

YAYLALARIN BETONLAŞMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, yaylalardaki betonlaşmaya dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Buraların betonlaşmasına göz yumarsak kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz. Her geldiğimiz yıl bizi üzen görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz. Her geçen yıl betonlaşma çoğalıyor. Buraya 4- 5 katlı beton bina yapmak büyük bir haksızlıktır, burayı katletmektir. Beton istemiyoruz, betonlaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda valiliğimiz de kararlı. İzinsiz yapılar yıkıldı ve yıkılmaya da devam edecek. Buranın güzelliğinin korunması hepimizin görevi. İstiyoruz ki bu güzelliklere herkes gelsin Türkiye misafirimiz olsun."

Konuşmaların ardından Vali Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli ile vatandaşlar türküler eşliğinde horon oynadı. Festivalin ağası Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı seçilirken, program yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber