Gümüşhane'de pestil-pekmez yarışması düzenlendi

Gümüşhane’de devam eden 20.Uluslarası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında evde yapılan en güzel pestil ve pekmez seçildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de pestil-pekmez yarışması düzenlendi

Gümüşhane'de devam eden 20.Uluslarası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında evde yapılan en güzel pestil ve pekmez seçildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma tarihi Ataç konağında gerçekleştirilirken, 21 ürünün yarıştığı pekmez yarışmasında gelin birinci, kaynana ikinci oldu. Pestil yarışmasında ise Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Bostancı birinci oldu.

İl Genel Meclisi Üyesi Muammer Taş ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinden oluşan jüri heyeti ilk olarak pekmezleri değerlendirdi. Toplam 21 ürünün katıldığı pekmez yarışmasında jüri heyeti pekmezleri renk, kıvam ve tat unsurları ile değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda Dibekli köyünden Zübeyde Bal birinci, kayınvalidesi Kadriye Bal ikinci ve Cebeli köyünden Türkan Karaçengel üçündü oldu.

Jüri heyeti 11 ürünün yer aldığı pestil kategorisinde ise renk, tat ve dane dağılımını baz alarak yaptığı değerlendirme sonucunda Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Bostancı'nın yaptığı pestili birinci, Burdur'da ikamet eden Gümüşhaneli gençler tarafından oluşturulan Karadeniz Gençliği grubu tarafından hazırlanan 'Gümüşhane Pestil Kömesini Tanıtıyor' AB projesi kapsamında Tekke Beldesinde ürettikleri pestille yarışmaya katılan Onur Yayla ikinci ve Kadriye Bal üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, yarışmanın bu ürünlerin yapımının kızlara ve gelinlere öğretilerek gelecek nesillere devamı açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber