83 yaşında, 30 yıldır her gün 5 kilometre yürüyor

Sağlıklı yaşam için her gün düzenli yürüyüş sporunu öneren doktorlara, örnek teşkil edecek bir yürüyüş örneğini 83 yaşındaki Hapa Seher günde 5 kilometre yürüyerek uyguluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
83 yaşında, 30 yıldır her gün 5 kilometre yürüyor

Sağlıklı yaşam için her gün düzenli yürüyüş sporunu öneren doktorlara, örnek teşkil edecek bir yürüyüş örneğini 83 yaşındaki Hapa Seher günde 5 kilometre yürüyerek uyguluyor. Dimdik ayakta duran Seher, yıllardır doktor yüzü görmemiş.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe (Bezge) beldesinde yaşayan 83 yaşındaki Hapa Seher, sağlığını yürümeye borçlu olduğunu söyledi. Hayat hikayesini anlatan Seher, yaklaşık 30 yıldır düzenli olarak aynı mesafeyi yürüdüğünü belirterek, "Şimdi 30 yıldır Yeditepe'de oturuyorum. Daha önce devletimizin çeşitli nedenlerle boşalttığı Çınar köyünde ikamet ediyorduk. Köyümüzü buradan 1 kilometre aşağıdaki Leylekli köyüne taşıdılar. Biz oraya gitme yerine Yeditepe'ye yerleştik. Yürüyüş maceramız da bundan sonra başladı" dedi.

Köylerinin boşaltılmasından sonra, eski köylerinde bulunan bahçelerine her gün gelmeleri gerektiğini belirten Seher, günlük 5 kilometre yürümenin bir nevi mecburiyetten başladığını belirterek, "Yeditepe'ye taşındıktan sonra her gün bahçemize gelip gitmeye başladık. Taşınmak zorunda kaldığımız köy buraya 2.5 kilometre. Araç olmadığı için de bu yolu her gün yaya olarak gidip gelmek zorundaydım. Hazırladığım azık torbasını sırtıma bağlayarak bazen eşim ile bazen yalnız olarak eski köyümüze gidip gelmeye başladım. Mecburiyetten başlayan bu yürüme işini daha sonra severek yapmaya başladım. Yaklaşık 30 yıldır, her gün bu 5 kilometrelik yolu düzenli olarak yürüyorum. Bu düzenli yürüyüş sayesinde de bu süre içerisinde hiç doktor yüzü görmedim. Şuan sağlığım Allaha şükür yerinde" açıklamasını yaptı.

Hapa Seher, Allah'ın izin verdiği sürece bu yürüyüş maratonuna devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber