Sağlık Müdürü: Şanlıurfa'da sağlık personeli durmuyor

Personel buradan kaçıyor. Acil olarak Şanlıurfa'ya 600 ebe ve hemşire, 100 uzman doktor ve yine 50 diş hekimine ihtiyaç var"

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, kent merkezindeki hasta yoğunluğundan ve kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı mecburi hizmetini tamamlayan sağlık çalışanlarının istifa ettiğini belirterek, "Personel buradan kaçıyor.

Acil olarak Şanlıurfa'ya 600 ebe ve hemşire, 100 uzman doktor ve yine 50 diş hekimine ihtiyaç var" dedi.

Şanlıurfa Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, sağlık alanında yapılan yatırımlar ile hizmete açılan ve halen inşaatları devam eden sağlık kuruluşlarıyla ilgili olarak değerlendirme toplantısı düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğü binasında Erdoğan Duran başkanlığında düzenlenen toplantıya Müdür Yardımcıları Dr. Yaşar Şimşek, Hazım Uğur ve Eyyüp Hazır ile idareciler katıldı. Toplantıda konuşan Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Şanlıurfa'da çok sayıda sağlık çalışanına ihtiyaç olduğuna değindi. Kent merkezindeki hasta yoğunluğundan ve kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı mecburi hizmetini tamamlayan personellerin istifa ettiğini belirten Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, şunları söyledi:

"Ataması yapılan personel, mecburi hizmeti tamamlanmasının ardından istifa ederek kentten ayrılıyor. Gelen 10 kadın doğum uzmanından 9'u, 10 çocuk hastalıkları uzmanından da 8'i istifa ederek veya eş durumundan tayin isteyerek kentten ayrılıyor. Şanlıurfa'ya ataması yapılan doktor ve hemşireler kısa sürede bu kentten ayrılmak için dilekçe üstüne dilekçe veriyor. Buradan sağlık personelinin ayrılmasının birçok nedeni var. Özellikle ev kira fiyatları çok yüksek, yine mevsim sıcaklarına dayanamayan personellerimiz var. Bunun yanında bir doktor günlük olarak 150 hastadan fazlasına bakmak zorunda kalıyor. Yine 112 komuta merkezine günlük 19 bin civarında çağrı gelmektedir. Bunlardan 150 tanesi doğru ihbar çıkıyor. Nüfus sayısına bakıldığında doğurganlık oranın yüksek olmasıyla birlikte hızla göç alan bir şehir konumundadır. Bu kadar olayları sıraladığınız zaman personeli elinizde tutmakta zor oluyor. Personel buradan kaçıyor. Acil olarak Şanlıurfa'ya 600 ebe ve hemşire, 100 uzman doktor ve yine 50 diş hekimine ihtiyaç var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber