Gediz Üniversitesi'nden örnek proje

Gediz Üniversitesi ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, çocukları obeziteden korumak, küçük yaşta sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için kolları sıvadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gediz Üniversitesi'nden örnek proje

Çocukların obezite, yani şişmanlıktan kurulmaları Nasreddin Hoca ve Keloğlan karikatürlü hikayelerle sağlanacak.

Günümüzün en büyük sorunlarından obezite ve sağlıksız yaşama karşı İzmir'de örnek olacak bir proje başlatıldı. Mimarı ise Gediz Üniversitesi ile İl Halk Sağlık Müdürlüğü... Sağlıklı nesiller yetiştirmek için el ele veren 2 kurum, öğrencilere şişmanlığın zararlarıyla, sağlığın önemini Nasreddin Hoca ve Keloğlan'la anlatacak. Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfükar Bayraktar ile 10 öğrencisi, bu amaçla hikayeler yazacak. Bu öyküler daha sonra karikatürleştirilecek, İzmir Valiliği tarafından da kitaplaştırılarak ilkokullarda dağıtılacak. Çocukların hayal dünyalarını süsleyen milli kahramanlarımız Nasreddin Hoca ve Keloğlan, dengeli beslenme ve hareketli yaşamla zayıflamayı öğütleyecek; ellerin sık sık yıkanmasını, dişlerin düzenli olarak fırçalanmasını isteyecek. Sevimli ve neşeli, bir o kadar da etkili eğitimle küçüklerin obeziten kurtulmaları, sağlıklı yaşama 'merhaba' demeleri sağlanacak.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Halk Sağlığı İl Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, bu kapsamda protokol imzaladı. Başarılı bir geleceğin sağlıklı nesillerle mümkün olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Çevik, şunları söyledi: "Her şeyin başı sağlık. Sağlıklıysak verimli ve üretken olabiliriz. Bir ülkenin başarılı olabilmesi de sağlıklı bireyler yetiştirmesine bağlı. Bu bilinci daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılamamız, onlara sağlıklı yaşamın kapılarını açmamız gerekiyor. Milli kahramanlarımız aracılığıyla işte bunu sağlayacağız. Gediz Üniversitesi olarak toplumumuza ve yarınlarımıza böyle bir katkıda bulunacağımız için mutluyuz."

Doç. Dr. Tözün de obezitenin çocukluk çağında önlenmesinin önemine işaret etti, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı bir araştırmaya göre 5-14 yaş arasındaki çocuklarda obezite yüzde 10'lara ulaştı. Bir başka ifadeyle 10 çocuktan biri aşırı kilolu. Oldukça yüksek olan bu oranı Gediz Üniversitesi'yle birlikte İzmir'de aşağıya çekmek istiyoruz. Çünkü çocukluk çağında alınan kilolar kolay kolay verilmiyor ve pek çok kronik hastalığı da beraberinde getiriyor. Bunu önlemek için çocuklarımızın hareket etmesini ve sağlıklı beslenmesini sağlamalıyız. Nasreddin Hoca ve Keloğlan'ın öğütlerinin etkili olacağına inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber