Çifte ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor

Bursa'da, 2007 yılında evinde bıçaklanarak öldürüldükten sonra altın ve paraları çalınan 80 yaşındaki İrfan Sevinç cinayetiyle ilgili 22 yaşındaki Aykut Işık'ın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çifte ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor

Bursa'da, 2007 yılında evinde bıçaklanarak öldürüldükten sonra altın ve paraları çalınan 80 yaşındaki İrfan Sevinç cinayetiyle ilgili 22 yaşındaki Aykut Işık'ın yargılanmasına devam edildi. Yaşlı kadının evinde bulunan elbisede tespit edilen sperm iziyle DNA'sı eşleşen Işık'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, yaşlı kadının tırnak aralarındaki doku örneklerinin sonuçlarını bekliyor.

Gemlik İlçesi'ne bağlı Kurtul Köyü'nde yalnız yaşayan İrfan Sevinç adındaki kadın, 31 Ocak 2007 tarihinde evinde dövüldükten sonra bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Cesedi gören yaşlı kadının oğlu ve torunları, jandarmaya haber verildi. Yapılan incelemede evde, üzerinde sperm olan elbiseler bulundu. Jandarma yaklaşık 5 yıl süren araştırma sonunda şüpheliye ulaşmak için köydeki 100 kişiden kan örnekleri alarak DNA'larının tespit edilerek pijamadaki sperm iziyle karşılaştırmasını yaptırdı. Soruşturma sonunda, sperm ile DNA'sı uyan Aykut Işık, geçen yılın kasım ayında gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Işık, tutuklandı.

Hakkında, 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek', 'Cinsel saldırı', 'Yağma', 'Suçu gizlemek', 'Mala zarar vermek' suçlarından iki kez ömür boyu ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Aykut Işık'ın yargılanmasına devam edildi.

Çıktığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Işık, yaşlı kadının evinde tanımadığı bir kadınla ilişkiye girdiğini ancak cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.

"MÜVEKKİLİMİN TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ"

Aykut Işık'ın yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmada söz alan Işık'ın avukatı Nalan Bener, müvekkilinin cinayeti işlediğine dair somut bir delil bulunmadığını söyledi. Bener, "Müvekkilim, maktulün evinde başka bir kadınla ilişkiye girdiğini söylemiştir. Bunun aksine bir delil mevcut değildir. Olay yerinde 3-4 farklı ayakkabı izi bulunmaktadır. Bu hususlar göz önüne alındığında müvekkilimin beraati gerekir. Tutukluluk halinin devamı için de yeterli delil yoktur. Bu nedenle öncelikle tahliyesine yada adli kontrol verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti cinayetin ardından yaşlı kadının tırnak aralarında bulunan kan ve kıl örneklerinin sonuçlarının beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber