Eğitimde 'pay' kavgası başladı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2006 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Sınavlara Hazırlama ve Yetiştirme Kursları

Bilindiği üzere okullarımızda özellikle hafta sonları Yetiştirme ve Sınavlara hazırlama kursları açılmaktadır. Bu kurslar 05 Nisan 2004 tarihine kadar 18/12/1995 tarih ve 2445 sayılı Tebliğler Dergisinde Yayımlanan yönergeye göre yapılmaktaydı. Ve bu yönergeye göre İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri İle Şube Müdürlerine %3'lük pay ayrılmaktaydı. Hüseyin Çelik yönetimindeki bakanlık döneminde 05/03/2004 tarihinde çıkarılan ve Nisan 2004 tarih ve 2559 Sayılı Tebliğiler Dergisinde yayımlanan yönerge değişikliği ile Öğretmen ve okul idarecilerinin payları arttırılarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ödenen paylar kaldırılmıştır.

Memurlar.net Sitesinde 17.12.2005 tarihinde Milli Eğitim Müdürlerine 400 Milyonlu ek gelir (http://www.memurlar.net/haber/35588/) haberiyle duyurulan haberin baz aldığı yönerge değişikliği Ocak 2006 tarih ve 2580 Sayılı tebliğler dergisinde (http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/pdf/2580.doc) yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönergeye göre Okul Müdürü ve Müdür yardımcılarına ödenen paylar düşürülmekte, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Şube Müdürlerinin pay alması öngörülmektedir.

Yalnız bu düzenlemenin Ek Geçici 1.Maddede ?Bu Yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce açılmış bulunan kurslara ilişkin iş ve işlemler, kursların açıldığı tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümleri çerçevesinde sonuçlandırılır.? denilmektedir.

Yani açılmış olan kurslar eski yönetmeliğe göre devam edecek ve İl, İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürlerine pay ayrılmayacaktır. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik İmzalı Yönergenin emri bu doğrultudadır.

Buna rağmen il ve ilçe milli eğitim müdürleri tarafından okul müdürlüklerine yeniden kurs onayı almaları (yani yeni açılmış gibi göstermeleri ) için baskılar yapılmaktadır. Örneğin İstanbul Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 14.02.2006 tarih ve .. sayılı yazıları ile kurslar için yeniden açılış onayı alınması emredilmektedir. Okul müdürlerinin büyük bir çoğunluğu yönergeye aykırı olduğu gerekçesi ile yazıya cevap yazmışlar ve tekrar onay almayacaklarını belirtmişlerdir. Buna rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ve Şube Müdürleri, biz okul müdürlerini tek tek arayarak kendileri ve il milli eğitim müdür, müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin para alabilmesi için onayları yenilemeleri için baskılar yapmaktadırlar.

Bu husus diğer ilçelerde de aynı şekilde cereyan etmektedir. Ülke genelinde de aynı şekilde cereyan etmektedir.

Saygılarımızla?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber