20 ilin Kültür ve Turizm müdürü Bitlis'te

Bitlis'te 20 ilin Kültür ve Turizm Müdürleri'nin katılımıyla yapılacak istişare toplantısına katılmak üzere gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bitlis'te tarihi mekanları ve Nemrut Krater Gölü'nü gezdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 ilin Kültür ve Turizm müdürü Bitlis'te

İlk olarak Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki tarihi El-Aman Hanı'nı gezen Bakan Yardımcısı Arıcı, buradan Nemrut Dağı ve krater gölünü gezdi. Nemrut'a turistlerin gelebilmesi için alt yapısının tamamlanması gerektiğini belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, Nemrut Krater Gölü'ne giden yolun 64 milyon Liraya ihale edildiğini söyledi.

DOĞASI BOZULMADAN ÇALIŞMA YAPILMALI

İlk defa Nemrut'a çıktığını belirten Arıcı, "Şu anda tepeye kadar olan bölümde çok güzel bir yol yapılıyor. Buraya gelen misafirlerin ve turistlerin ulaşması için önemli. Kışın kar sporlarının yapıldığı bir yer. Bu nedenle yolun muhakkak bitirilmesi gerekiyor. Burayı turizme açmamız lazım. Burada yol açılırsa ulaşım kolaylaşırsa Türkiye'nin önemli destinasyonlarından birisi olur. Bununla ilgili alt yapılar yapıldı.

Yurt dışında ve yurt içinden misafirler kolaylıkla gelir. Buradaki doğayı bozmayacak şekilde bir proje yaparak bu gölün kıyısına kadar ulaşmamız gerekiyor. Bizim de üzerinde durduğumuz asıl konu doğanın yapısını bozmadan bunu yapabilmektir. Çünkü doğayı bozduktan sonra zaten buranın bir önemi kalmamış oluyor. Ayrıca Nemrut'ta betonlaşmaya izin verilmemeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber