Kâğıtları 100 dolarlık banknotlara dönüştüreceklerini söyleyen 3 kişi tutuklandı

İSTANBUL'da bir işadamını kandırıp kağıtların 100 dolarlık banknotlara dönüşeceğini iddia ederek 30 bin dolarını çalan Fransa, Liberya ve Kamerun uyruklu üç kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kâğıtları 100 dolarlık banknotlara dönüştüreceklerini söyleyen 3 kişi tutuklandı

İstanbul'da polise başvuran 21 yaşındaki işadamı İ.A. 3 kişi tarafından dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Poliste ifade veren İ.A., “Güney Afrika'ya yaptığım bir ithalat sırasında tanıştığım kişi, kağıt görünümündeki dolarları yurt dışına çıkarmaya çalıştığını bu kağıtların özel bir solüsyonla yıkandığında 100 dolarlık banknotlara dönüştüğünü söyledi. Bana bir deneme yaptılar. Kağıt parçası 100 dolarlık banknota dönüştü. İkna olunca benden solüsyon almak için 30 bin dolar istediler. Bu paranın iki katını kağıtları paraya çevirdikten sonra bana vereceklerdi. Parayı onları verdim. Ancak daha sonra şüphelenip internet üzerinden araştırdığımda dolandırıldığımı anladım.” dedi.

Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada şüphelileri yakalamak için bir plan yaptı. İşadamı cep telefonundan şüphelileri arayarak bir 20 bin dolar daha vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine şüpheliler Bakırköy'de 5 yıldızlı bir otelde randevu verdi. Buluşma yerinde tertibat alan polis parayı almaya gelen Kamerun uyruklu Albert N.(38), Fransa uyruklu Aik N.(38) ile Liberya uyruklu Charli T.'yi (33) gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler suçlamaları kabul etmediler. İşadamı tarafından teşhisleri yapılan şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklandılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber