Batman'da yaya caddesini gökkuşağı renklerine boyadılar

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, trafiğe kapalı güzergah olan Gülistan Caddesi'ni 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dün akşam gökkuşağı renklerine boyadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'da yaya caddesini gökkuşağı renklerine boyadılar

Gençlik Meclisi Başkanı Mahmut Şerzan Demir, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Gülistan Caddesi'ni gökkuşağı renklerine boyamayı bir görev bildiklerini söyledi. İstanbul Karaköy ve Cihangir arasında bulunan Fındıklı'daki merdivenlerin önce gökkuşağı renklerine, daha sonra da gri renklere boyanmasının ardından böyle bir karar aldıklarını ifade eden Demir, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Gülistan Caddesi'ni gökkuşağı renklerine yansıtmayı planlıyorduk. Dünyanın sadece siyah- beyaz renklerden ibaret olmadığına dikkat çekmek için, yaklaşık 1 kilometreyi bulan güzergahı gökkuşağı renklerle boyadık" dedi.

Kent Konseyi'nin desteğiyle Gülistan Caddesi'ni önceki saat 20.00 sıralarında boyatmaya başlayan Kent Meclisi üyeleri, yaklaşık 5 saatte 1 kilometrelik yolu gökkuşağı renklerine boyattı. Cadde üzerindeki esnaf da caddenin rengarenk görünüme kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber