Kars'ın çılgın projesine başlandı

"Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı"nı ‘Kentsel Tasarım Projesi' hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ın çılgın projesine başlandı

“Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı”nı 'Kentsel Tasarım Projesi' hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı.

Yaklaşık 770 bin metrekarelik bir alanda Kars Kalesi'nin eteklerinde şehrin Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede koruma, geliştirme ve sağlıklaştırma yapılarak bölgedeki tarihi eser ve tescilli yapıların röleve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırması yapılacağı “Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı”nın ilk etabı olan Atatürk Bahçesi (Millet Bahçesi)'nden kazma vurularak proje hayata geçirildi.

Kars Kalesi, Evliya Cami, Hasani Harakani Türbesi, Kümbet Cami, Ulu Cami ve yüzlerce Osmanlı evinin bulunduğu Yusufpaşa Mahallesi ve Kaleiçi Mahallesi'ni de içerişe alan 'Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı' projesi tamamlandığında kentin inanç turizmi açısından Türkiye'nin önemli illerinden birisi olacak.

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan'ında yakından takip ettiği “Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı” kente ayrı bir ivme kazandıracağını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars'ın hak ettiği yerde yerini alması için gerek merkezi hükümet, gerek milletvekillerimiz ve gerekse biz belediye olarak aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 200 milyonluk projenin hayata geçirilmesi Hasani Harekani Türbesi ve Kars Kalesi'nin olduğu İstikam ve Atatürk Çay bahçelerinin bulunduğu alan Açık Hava Müzesi'ne dönüştürülecek. Bu bölge özellikle kentin turizm potansiyelini de önemli derece hareketlendirecek” dedi.

“Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı” projesinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlara yeni iş alanları açılacağına dikkat çeken Bozkuş; “Kars için işsizliğin halledilmesi adına çok önemli bir proje. İnsanlara iş gücü anlamında çok çok önemli, ticari alanların oluşması anlamında çok önemli. Gelen turistin şehirde uzun süre geçirmesi ve dolayısıyla esnafa katkı koyması anlamında çok çok önemli. Bütün bunlar işsizliğin çözülmesi için önemli. Hükümetiyle, milletvekilleriyle, belediyesiyle gece-gündüz Kars için, Karslılar için projeler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Kaleiçi Mahallesi'nde kalenin etekleri ve taht düzü, bu iki bölgede koruma, geliştirme ve sağlıklaştırma yapılarak bölgedeki tarihi eser ve tescilli yapıların röleve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırması yapılacaktır. Proje alanı yaklaşık 770 bin metrekare 'olup, proje kapsamındaki Atatürk ve İstikam Çay Bahçelerinin uygulamaya esas projeleri ve keşifleri hazırlanarak çalışmalara başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber