Yelkenciler fırtınayla boğuştu

Bursalı ve İstanbullu yelkenciler Mudanya’da fırtınaya karşı mücadele etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yelkenciler fırtınayla boğuştu

Bursalı ve İstanbullu yelkenciler Mudanya'da fırtınaya karşı mücadele etti.

Bursa'da yelkenciliği geliştirmek için tertiplenen Olympos Regatta 29 Ağustosta start aldı. Yelkenciler, 4 gün boyunca esen sert rüzgarlarla mücadele etti. Bu sene ilk defa düzenlenen Olympos Regatta, Marmara Denizi'nde İstanbul-Moda ve Bursa-Tirilye'yi birbirine bağladı. Olympos Regatta, İstanbul ve Bursa yelkencilerini bir araya getirerek, bu anlamda da bir ilkin yaşanmasına vesile oldu.

Startı 29 Ağustos günü saat 19:00'da Moda'dan verilen Olympos Regatta mücadelesinde teknelerin ilk hedefi Bursa'nın Tirilye beldesi oldu. Bu mesafeyi 5:24:17'de alan Ahmet Eker'in IRC2 sınıfı Sloop tipi teknesi “Eker Yayık Ayran” ilk etabı lider tamamlarken, Cevat Satır'ın IRC3 sınıfı Prototype tipi teknesi “Alfasail Petek” ikinci, Levent Peynirci'nin Sloop tipi ENKA-Cheese teknesi ise üçüncü olarak tamamladı.

Olympos Regatta'nın üçüncü gününde ise koy içi yarışları yapıldı. Startı 12.10'da verilen günün ilk yarışı Tirilye-Arnavutköy etabında, Marmara Denizi'ni en hızlı gecen Borusan Racing-Cilgin Sigma, finiş çizgisini geçerek etabı ilk tamamlayan tekne oldu. Cheese finiş görerek IRC2 sınıfında ilk sırayı alırken, üçüncü yarışta IRC3 sınıfının en hızlısı ise finiş gören Eker oldu.

Bu yarışın hemen ardından saat 14.05'te günün ikinci, Olympos Regatta'nın üçüncü yarışının startı verildi. Günün ikinci ve son yarışında da finiş çizgisini en hızlı geçen tekne Borusan Racing-Çılgın Sigma oldu. 1 saat beş dakikada finişe gelen Borusan Racing-Çılgın Sigma ekibi, böylelikle Olympos Regatta'da şu ana kadarki üç yarışta da en hızlı çizgiyi ilk sırada geçti. Borusan Racing-Çılgın Sigma'dan 1 dakika 15 saniye sonra finiş gören Garanti Sailing-Fenerbahçe 1 ise düzeltilmiş zaman sıralamasında zirvede yer aldı.

Gün sonunda düzenlenen ödül töreninde kazanan takımlara ödülleri verildi. Moda Tirilye etabında IRC2 sınıfının kazananı Eker Yelken Takımı Kaptanı Ahmet Eker, ekibi adına ödülü alan isim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber