Kar-Mek'e kayıtlar başladı

Kartepe Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (KAR-MEK) 2013-2014 yeni eğitim öğretim dönemi kayıtları başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar-Mek'e kayıtlar başladı

Kartepe Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (KAR-MEK) 2013-2014 yeni eğitim öğretim dönemi kayıtları başladı.

'İçindeki yeteneği fark et' sloganı ile yediden yetmiş yediye tüm ilçe halkına öz güven aşılayacak, yalnızlıktan kurtaracak, yeni dostluklar kurarak çevre edinmelerini sağlayacak, rehabilite ederek geleceğe umutla baktıran KAR-MEK'e yeni eğitim döneminde kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar belediye hizmet binalarına, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ve muhtarlıklara başvurmaları gerekiyor.

İlçenin kalkınmasında önceliğin eğitimden geçtiğini her fırsatta hatırlatan ve eski bir eğitimci olan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bu yöndeki çalışmalara büyük önem veriyor. Başkan Şükrü Karabalık, ilçe halkının sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla el sanatları, sanat, yabancı dil, sağlık ve spor kursları başta olmak üzere toplam 62 branşta 4 yıl içinde 316 kursta 6 bin 396 kursiyere ücretsiz eğitimin verildiği KAR-MEK Kursları'nda bu yıl da 33 merkezde ilçe halkı ile buluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.

KAR-MEK'te iğne oyası, kuaförlük, yemek, mefruşat gibi el sanatları kursları, step, aerobik ve ilk yardım gibi sağlık ve spor kursları, bilgisayar işletmeciliği ve bilgisayar grafik tasarım gibi bilgisayar kursları, fotoğrafçılık, halk oyunları, gitar, bağlama gibi sanat kursları yanı sıra Türk Sanat ve Türk Halk Müziği ile çocuk koroları ile koro çalışmaları yapılabiliyor. 0-12 yaş aile eğitimi, Türkçe diksiyon ve güzel konuşma gibi özel eğitimlerde KAR-MEK bünyesinde yer alıyor.

Kartepeliler 2 fotoğraf, diploma fotokopisi, ikametgah ve nüfus cüzdan fotokopisi ile belediye hizmet binası ve zabıta birimlerinden temin edecekleri başvuru formlarını doldurarak kayıt yaptırabilecekler. KAR-MEK kursları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 33 73 nolu Çözüm Masası telefonu yanı sıra Kültür Müdürlüğü'nün 353 38 69 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber