KESK: 100 YTL herkese verilsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, din ve emniyet hizmetlerinde çalışanlar ile hakim ve savcılara aylık 100 YTL'ye varan ek artış yapılacağını belirterek, bunun, bütün memurlara verilmesini istedi.

Bir grup KESK üyesi, öğle saatlerinde Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanarak, Başbakanlık Merkez Bina'ya doğru yürüyüşe geçtiler. Ancak emniyet görevlileri, otobüs durakları önünde oluşturdukları barikatla, KESK üyelerinin Başbakanlık önüne yürümesine izin vermedi. KESK ve emniyet yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, konfederasyon üyelerinin, Başbakanlık Merkez Bina yakınlarındaki Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün karşısına yürümelerine izin verildi.

KESK Genel Başkanı Tombul, burada yaptığı basın açıklamasında, yetkili memur sendikaları ile hükümet arasında geçen yıl yapılan toplu görüşmelerle, ek ödeme almayan memurlara bu yılın Ocak ayından itibaren 40, Temmuz ayından itibaren ise 80 YTL ek ödeme verilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

Toplu görüşmelerde hükümet yetkililerinin, sendikaların talepleri karşısında yeterli kaynak bulunmadığını belirttiklerini anlatan Tombul, toplu görüşmelerde gündeme gelmediği halde, emniyet ve din hizmetlerinde çalışanlar ile hakim ve savcıların maaşlarına, bu ödeneğin dışında, aylık 100 YTL'ye varan bir artış yapılacağını kaydetti.

Bu hizmet kollarında çalışan memurların maaşlarına artış yapılmasına karşı olmadıklarını belirten Tombul, ''Onlar da insanca yaşayacak bir ücreti hak ediyor. Ama bunun, bütün memurlara verilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

KESK üyeleri, basın açıklaması sırasında ''Sadaka değil, toplusözleşme'', ''İnsanca yaşamak istiyoruz'' sloganları atarken, ''Kamu emekçileri arasında ücret ayrımı yapmayın'' yazılı dövizler taşıdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber