Çocuk evlerinde kalan çocuklara sünnet töreni yapıldı

Sevgi Evleri Projesi kapsamında Fethiye'deki çocuk evlerinde kalan 6 çocuğun toplu sünnet şöleni, Fethiye caddelerinde konvoyla başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk evlerinde kalan çocuklara sünnet töreni yapıldı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün Sevgi Evlerinde kalan çocuklar için düzenlediği toplu sünnet törenine katıldı.

Fethiye'de İsmail Uzunoğlu'na ait yörük çadırında düzenlenen toplu sünnet şölenine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sevgi Evleri Projesi kapsamında Fethiye'deki çocuk evlerinde kalan 6 çocuğun toplu sünnet şöleni, Fethiye caddelerinde konvoyla başladı. Daha sonra Çalış Plajında yörük çadırına gelen çocukları Fethiye Belediyesi mehter takımı marşlarla karşıladı. Davul zurna eşliğinde sünnet çocuklarının oyunlar oynadığı törende sanatçılar İsmail Uzunoğlu ve Ali Tunç hareketli türküler söylediler.

Törende konuşma yapan Vali Güvençer, "Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz ve Kaymakamız önderliğinde düzenlenen bu şölende çocuklarımızın ömür boyu unutamayacakları bir gün yaşatılmaktadır. Böyle bir kültüre sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Yörük Kültürü birlik beraberliğimizi ve paylaşımcılığımızı en güzel şekilde göstermektedir" dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık ise, "Çocuk evlerinde kalan ve kendi çocuklarımız olarak gördüğümüz ve bağrımıza bastığımız çocuklarımızın yörük adetleri ile sünnet törenini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yaklaşık 600 kişiye kazanlarda pişirilen yemeklerin ikram edildiği düğün töreninde Vali ve Kaymakam ile diğer davetliler çocuklara çeşitli hediyeler sundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber