Atina'ya 500 kişilik cami yaptıracaklar

SAMSUN'da bulunan Atina'ya Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu tarafından Yunanistan'ın Başkenti Atina'ya 500 kişilik cami yaptırılacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atina'ya 500 kişilik cami yaptıracaklar

Dernek Başkan Yardımcısı İsmet Bayraktar caminin 50 milyon euroya tamamlanacağını belirterek, "Yunan yasalarına bağlı ve saygılı bir şekilde faaliyet verecek. Misyonerlik ve dini propaganda kesinlikle olmayacak" dedi.

Atina'ya Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu tarafından Yunanistan'ın başkenti Atina'ya cami yaptırılacak. Projesi İngiltere'de yaşayan bir Türk mühendis tarafından hazırlanacak olan cami dernek tarafından 1 milyon euroya alınan 3 bin metre kare alana inşa adilecek. 2014 yılı içinde hizmete açılacak olan ve 500 kişi kapasiteli caminin 50 milyon euroya malolacağı bildirildi. Yunanlı yetkililerin kendilerine 400 metrekarelik bir alanı hibe olarak verdiklerini ancak küçük olduğu gerekçesiyle kabul etmediklerine söyleyen Atina'ya Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Bayraktar, "1 milyon euro karşılığında satın aldığımız 3 bin mekrekare alana camimizi yaptıracağız. Atina camisi olmayan tek Avrupa başkentidir. Bu durum dünya demokrasisi adına da büyük eksikliktir. Ancak Yunanistan'ın DHKP-C örgütüne yönelik operasyonları Lavrion kampının basılması, 90 yıl sonra ibadete açılan Selanik Yeni Cami, Selanik'te Atatürk Evi'nin restorasyon çalışmalarını tamamlayıp ziyarete açılması ve Türkiye'nin Ruhban okuluna müsade etmesi nedeniyle iki ülke arasında yaşanan bu gelişmeler sonrası camimizi yaptırıyoruz" dedi

Atina'da yapılacak cami yönetiminin tüm yasalara saygılı olacağının altını çizen İsmet Bayraktar, "Yunan yasalarına bağlı ve saygılı bir şekilde faaliyet verecek. Dernek tüzüğümüz bu kurallar doğrultusunda hazırlanmıştır. Misyonerlik amacı, dini propaganda kesinlikle olmayacaktır. Fanatik aktivistler derneğimize kesinlikle alınmayacaktır. Siyaset kesinlikle olmayacaktır. Amacımız sadece uluslararası hukuk kurallarının 'din ve vicdan özgürlüğü' kapsamında Yunanistan'da bulunan Türk azınlığın ibadetlerini yerine getirmesine Atina'da da devam etmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber