Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki mesajı

Aydın Belediye Meclis Salonu'nda dün akşam Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla belediyenin özel güvenlik görevleri tarafından basın mensuplarının yaka paça dışarı atılması ve zor kullanılmasının ardından Aydın Gazeteciler Cemiyeti açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki mesajı

Yaşanan olay dolayısıyla açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu belirten Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, "Dün akşam aylık olağan meclis toplantısını izlemek üzere Aydın Belediyesi'ne gelen basın mensupları, MHP İl Başkanı Fevzi Köse'nin basın açıklamasını her ne şekilde ve nerede olursa olsun takip ettiği esnada, maalesef özel güvenlik görevlilerinin sert ve katı tutumuyla karşı karşıya kalmıştır. Görevi sadece belediye meclisindeki gelişmeleri haber yapmak olan bazı gazeteci arkadaşlarımıza yapılan davranış, cemiyetimizce üzüntü ile karşılanmış ve kabul edilemez bir davranış olarak değerlendirilmiştir. Haber yapmak, görüntü almak isteyen gazetecilere yapılan menfur davranış ulusal basına konu olmuş ve maalesef Aydın ilimiz bir kez daha kötü bir olayla kamuoyunda duyurulmuştur. Belediye Meclisinde görevleri gereği halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımıza görevleri dışında yapılan muamele hepimizi derinden üzmüştür. Son dönemde görevlerini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımıza yapılan saldırılar ve sonrasındaki gelişmeler son derece endişe vericidir" dedi.

Bilindiği gibi, dün akşam oldukça gergin geçen Aydın Belediyesi Meclis Toplantısı'nın ardından MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse meclis üyeleri ile birlikte, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Kent Meydanı İnşaatı'nda ve belediye temizlik işlerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığına iddia eden bir açıklama yapmak istemişti. Başkan Çerçioğlu'nun talimatı ile Meclis Salonu'ndaki açıklamayı engellemek isteyen özel güvenlik görevlileri MHP'lileri engelleyemeyince, açıklamayı çeken gazetecilere yönelip gazetecileri yaka paça dışarı atmıştı. Kameraları kapatılan ve zor kullanılan gazeteciler binanın 7. katında aşağıya kadar merdivenlerden özel güvenlikçiler tarafından kameraları kapattırılarak dışarıya çıkarılmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber